Bajban van Orbán augusztus 20-ai óriásparádéja

Kép forrása: MTI

Látnak esélyt arra, hogy itthon is megnőnek koronavírusos esetszámok, mivel a környező országokban is ez a tendencia – mondta el Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Villággazdaságnak.

A hvg.hu által szemlézett interjúból kiderül, hogy a miniszter szerint ezért nem lazítanak tovább a járványellenes intézkedéseken, és nem kapnak zöld utat az 500 főnél nagyobb rendezvények, ami 

a tervezett augusztus 20-ai tűzijátékot és a fesztiválokat érintheti leginkább.

Palkovics szerint ha nő a fertőzések száma, akkor a korlátozások egy részét vissza kell vezetni, de addig is be kell tartani az alapvető óvintézkedéseket. Azt is elmondta ugyanakkor, hogy

várhatóan nem lazítanak tovább, így nem kapnak zöld utat az 500 főnél nagyobb rendezvények, sőt, olyanokat is megtilthatnak, amelyeket már egyszer engedélyeztek.

A kormány korábbi döntése szerint augusztus 15-ig nem lehet tartani Magyarországon 500 fősnél nagyobb rendezvényeket, ez van még jelenleg érvényben.

Gulyás Gergely vasárnap azt mondta, hogy a szerdai kormányülésen fognak dönteni az augusztus 20-ai programok megtartásáról, esetleges törléséről.

Ha Palkovics elvárásai beigazolódnak, akkor az érintheti a grandiózusra tervezett ünnepi tűzijátékot, illetve a jövő hónap második felére eltolt fesztiválokat, mint az EFOTT, a Fishing On Orfű, a Szegedi Ifjúsági Napok vagy a Kolorádó Fesztivál.

Orbán tanácsadója kitálalt: “elképesztő mértékű az állami korrupció”

loading...