Kávéfőzés egy igazi csodagéppel

Sokan nem alkusznak meg, ha kávégépről van szó, és a legjobbat keresik. Azt, amelyik könnyen működtethető, programozható, dizájnos, többféle ital elkészítését is lehetővé teszi, kevés karbantartást igényel, és ráadásul dizájnos is.

 

Akik egy igazán exkluzív csodamasinára vágynak, amely teljesíti a fent leírt szempontokat, nézzenek szét a Miele kávéfőző kínálatában, ahol nemcsak pultra szerelhető modelleket, hanem beépíthető kávéfőzőket is találnak. A döntés megkönnyítése érdekében mutatjuk a gépek főbb jellemzőit.

 

Beépíthető kávéfőzők

 

Manapság a modern konyhákban gyakran találkozunk beépített hűtőszekrénnyel vagy sütővel, de egy olyan kávéfőző, mely a konyhafal része, igazi kuriózumnak számít. Márpedig a Miele oldalán kapható ilyen, ráadásul egyes modellek többféle színben is, tehát a dizájn alapján is választhatunk közülük.

 

Persze a funkciók még lényegesebbek, de elmondható, hogy valóban minden igényt kielégítenek ezek a gépek. A tökéletes ízélményt az AromaticSystemFresh megoldás biztosítja: a készülék közvetlenül a főzés előtt őrli meg a kávészemeket, így a legtökéletesebb aromájú italok készíthetők el egy gombnyomásra.

 

A többfunkciós kávéfőzőkkel nemcsak a hagyományos eszpresszó állítható elő, hanem olyan italok is, mint a cappuccino, a latte macchiato, a flat white vagy a café au lait. Egyes modellek teafőzésre is alkalmasak.

 

A beépíthető kávéfőzők is könnyen tisztíthatók, például a tejvezetékek és a főzőmű tisztítását az AutoClean rendszer automatikusan elvégzi. A gép egyes részei egyszerűen kivehetők és mosogatógépben elmoshatók.

 

Szabadon álló kávéfőzők

 

A Miele szabadon álló, pultra szerelhető kávéfőzői is ugyanolyan dizájnosak, mint a beépíthető változatok, többféle színben is kaphatók. Vannak köztük olyanok, melyek igazán különleges funkcióval is rendelkeznek, még nagyobb élményt biztosítva ezáltal.

 

Tipikusan ilyen funkció például a szakértői üzemmód, amely lehetővé teszi, hogy akár az elkészítés során módosítsuk az őrlési mennyiséget és a vízmennyiséget. Így mindig olyan kávéval tudjuk megkínálni a vendégeinket, amely az igényeiknek megfelel.

 

Nagyon hasznos még a OneTouch for Two funkció is, amely egyetlen gomb megnyomásával egyszerre két főzést indít el, így a páros kávézás könnyedén megoldható.

 

Mi alapján válasszunk a kávéfőzők közül?

 

A kávézási szokásokat érdemes átgondolni elsősorban. Ha gyakran fogyasztjuk ezt az élénkítő italt, akkor érdemesebb nagyobb víztartállyal rendelkező gépet választani, de akkor is emellett tegyük le a voksunkat, ha sokan jönnek vendégségbe hozzánk.

 

A Miele kávéfőzői között találunk olyat is, amely kávés- és teáskanna funkcióval is rendelkezik, képes egyszerre 8 csészényi kávét is elkészíteni.

 

Ha pedig a tejeskávékat vagy magát a tejet szeretjük inkább, akkor olyan készüléket válasszunk, amelyben van cappuccinatore funkció is: ez néhány másodperc alatt megmelegíti vagy felhabosítja a tejet, majd közvetlenül a csészébe önti.

 

A kávézás szerelmesei biztosan megtalálják az ideális gépet a Miele termékei között.loading...