Milyen tusfürdőt válasszunk? Egyáltalán nem mindegy!

Nagyon sokan esnek abba a hibába, hogy a külső csomagolás alapján döntenek, esetleg az illat és az első benyomás szerint. Persze minden számít, de a legnagyobb fókuszt mégiscsak a benne található összetevőkre kellene helyezni. 

 

Különben a bőrünk könnyen megsínyli a rossz döntésünket, és szárazzá, irritálttá válhat.

 

A natúr és bio tusfürdők előnyei

 

A természetes komponensű, allergizáló összetevőktől mentes készítmények alkalmazása során nem kell attól tartanunk, hogy bőrünk kiszárad, vagy érzékennyé válik. Érdemes körülnézni a BIOLA Webshop tusfürdő kategóriájában. Az itt megtalálható termékek mindegyike kellemes illatú, természetes alkotókat tartalmaz, ráadásul a csomagolásuk is dekoratív. További előnyük, hogy extra gondoskodást nyújtanak, ugyanakkor a környezetünkre nézve sem jelentenek komoly megterhelést. 

 

Azok számára, akik napjában többször is zuhanyoznak egy-egy intenzív edzést követően, még lényegesebb, hogy az alkalmazott tusfürdő milyen befolyással van a bőrre, ugyanis nemcsak a felsőbb, hanem a mélyebb rétegekbe is bejuthatnak a benne található hatóanyagok. Jó esetben hidratálnak, táplálnak, s ezzel egy puha, tiszta, illatos bőrrel ajándékoznak meg. Rosszul választva pedig irritációt, érzékenységet, szárazságot is tapasztalhatunk. Sőt, idővel akár a lipidréteg is károsodhat, s ez máris magával hozza a kipirosodást, viszketést, húzódást. Nem beszélve róla, hogy a sebezhetőbb bőr jóval kitettebb a fertőzésekkel szemben is. Legjobb megoldás a bio tusfürdő gélek vagy krémek!

A legtöbben persze, hogy nem erre vágyunk, hiszen a felüdítő zuhany után épp ellenkező hatásokat várnánk. Mindez meg is valósítható, csupán natúr és bio tusfürdőket kell választanunk a klasszikus tömegtermékek helyett. 

 

Ajánlott a természetes készítmények használata

 

Válogathatunk a Naturissimo “a család kedvence” termékcsaládból. Például az Izsóp tusfürdő hatékonyan tisztít, mégis kíméletes, ráadásul friss, üde bőrérzettel ajándékoz meg minden egyes tusolást követően. Antioxidánsokban gazdag, amelyek természetesen támogatják a bőr normál működését. Az izsópban fellelhető flavonoidok, cseranyagok szintén hozzájárulnak mindehhez. Ugyanakkor a borsmenta illóolajában lévő terpének frissebbé, üdébbé varázsolják bőrünket. 

 

Igen népszerű a Green Power tusfürdő is, amelynek összetevői közül kiemelendő például az orvosi zsálya, a bíbor kasvirág és a kamilla. 

 

Láthatjuk, hogy bőségesek a választási lehetőségeink, s éppúgy kellemes friss illatot, üde érzetet biztosítanak, ráadásul a gyógynövények csodálatos hatásait is megtapasztalhatjuk. 

 

Tudatosság a kozmetikumok kiválasztásában 

 

Ahogyan például az élelmiszereket és alapanyagokat is tudatosan választjuk meg, nem feledkezhetünk meg erről az alkalmazott kozmetikumok, ápolószerek terén sem. A natúr és bio tusfürdők napi szintű használatát bőrünk is meghálálja, és végre elfelejthetjük a kellemetlen irritációt, a száraz, húzódó érzést. 

 

Döntsünk a természetes megoldások mellett, s ezzel nemcsak önmagunk, de a környezetünk felé is felelősségteljesek lehetünk.loading...