Az egyház és az állam szétválasztását támogatod? Ide érdemes adnod az 1%-od

Az egyház és az állam szétválasztása lényeges.
Kép forrása: MTI

Napjaink Magyarországán az állam és az egyház nem különül el. Évről évre erősödik a kettő közti összhang, ami arcátlan eszköze lett a Fidesz propagandájának, az állami- és önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok szabad rablásának.

Mutatunk egy olyan civil szervezetet, amely arra törekszik, hogy ez ne legyen így. Ha nem tudod, kinek add az adód 1%-át idén, a Magyar Ateista Társaság jó döntés lehet.

Az egyház és az állam szétválasztása fontos.

A Magyar Ateista Társaság (MATT) célja egy olyan ateista közösség létrehozása, amely a tudományosan alátámasztott tényekre alapuló gondolkodás, és a szekuláris etika alapján testesíti meg az ateista világnézetet.

A szólásszabadság és a szekularizmus érdekében fontos, hogy az ateisták büszkén felvállalják a világnézetüket. Megmutassák jelenlétüket, és ne hagyják, hogy a népszerű vallások elnyomják a tudományos módszerbe, a kritikus gondolkodásba, és a vallásszabadságba vetett hitüket.

Egyesületünk több népszerűsítő, és ismeretterjesztő tevékenységet folytat előadások, viták, kiadványok, valamint személyes és online közösségek keretében – írja weboldalán a társaság.

Az egyház és az állam szétválasztása menő dolog, és Magyarországon egyre lényegesebb problémát jelent a hiánya. Idén olvasóinkat emiatt a MATT támogatására ösztönözzük.

 

loading...