Mi történik? Orbán szokatlan időpontban hívta össze a fél kormányt

Kiadták a figyelmeztetést: durva időjárás vár ránk

Mi történik? Orbán szokatlan időpontban hívta össze a fél kormányt.

Belgrádi látogatása után Orbán Viktor miniszterelnök kormánykabinet-ülést hívott össze a Karmelita kolostorba szombat délutánra – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Tájékoztatása szerint

az ülésen a Belügyminisztériumhoz tartozó ügyeket tekintették át.

A belügyi kabinet ülésén részt vett Pintér Sándor belügyminiszter, Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Rogán Antal, Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Héjj Dávid kormánybiztos valamint Bordás Gábor, Takács Péter és Nagy János államtitkárok.

Orbán Szerbiában béketárgyalt

Orbán Viktor szombaton Szerbiába utazott, ahol Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnökkel találkozott.

A miniszterelnök fő megbeszélnivalója az ukrajnai háborúval kapcsolatos béke volt. A két országvezető Szerbia és a Nyugat-Balkán EU-integrációjáról és a kétoldalú magyar-szerb kapcsolatokról is tárgyal majd.

Orbán pontosan egy éve is Szerbiában tárgyalt Vuciccsal, akkor is a békéről. A két „békepárti” politikus közös ismérve, hogy egyaránt remek kapcsolatokat ápolnak Vlagyimir Putyinnal.

Tavaly ősszel a magyar miniszterelnök egyébként ugyanazt az állami kitüntetést kapta meg, amelyet korábban Putyin, illetve Kirill pátriárka is.

Billiárdpartival fogadták Orbánt

Orbán és Vucic remek kapcsolatot ápolnak: rendszeresen találkoznak, és osztoznak a választási autokrácia és az oroszbarátság elvein. Ez a barátság pedig a mostani találkozójukon készült képeken is látszik, írja a hvg.

Míg Brüsszelből rendre jönnek a fotók, ahol Orbán elveszve álldogál az őt levegőnek néző vezetők között, Szerbiában tárt karokkal és biliárdpartival fogadta őt az államfő.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...