A Fidesz-kormány bejelentést tett – tömegek pártoltak el a Fidesztől

akciók meghirdetésére kötelezi
Kép forrása: Bruzák Noémi/MTI

Úgy tűnik, a Fidesz-kormány zátonyra futott a propaganda-politikájával, ugyanis a legújabb nemzeti konzultációjuk csúfos kudarcot vallott. Orbán a szankciókat megszavazta, most mégis ellenük hergelt. A magyarok azonban nem hitték el a szankciós dumát, és a Nemzeti Konzultációnak nevezett, közpénzen tolt Fidesz-reklámban nem vettek részt.

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-kormány szóvivője sajtótájékoztatót tartott

Az eredmények alapján a konzultáció kitöltői egyértelmű nemet mondanak azokra a szankciókra is, amelyek tovább növelik az élelmiszerárakat, vagy éppen az európai turizmusra raknak további terheket – mondta el Szentkirályi.

„A konzultáció eredménye irányadó a magyar közéleti szereplők számára, és azon leszünk majd, hogy Brüsszelben is meghallják azt” – fogalmazott. Hozzáfűzte: erre azért is nagy szükség van, mert a szankciós politika felülvizsgálata helyett új szankciókat akarnak bevezetni.

A bejelentés tehát a következőről szól, ahogy azt Gréczy Zsolt DK-s parlamenti képviselő is megírta:

„1,4 millió magyar 97 százaléka értett egyet a kormánnyal a szankciókról. Ezt ünneplik. Tehát 6,3 magyar szerint Orbán a hibás.”

6,3 millió magyar döntött úgy, hogy nem vesz részt ebben a Nemzeti Konzultációnak csúfolt színjátékban. Ez azt jelenti, hogy ennyien látják az áremelkedés magyar belpolitikai okait. Olvasnak híreket, és tudják, hogy jóval olcsóbb a fejlettebb, nyugati országokban szinte minden.

Orbán Viktor és a Fidesz-kormány az alkalmatlan politikájával, a mindent átható korrupcióval nem tud segíteni a magyar embereken. A nyugdíjasok veszélyben vannak, egészen konkrétan az éhezés áll a küszöbükön. Dobrev Klára Árnyékkormánya javaslatot tett, miszerint azonnali hatállyal 100 ezer forintot kellene adni a kis nyugdíjjal rendelkező magyaroknak.

Szentkirályi Alexandra tehát azt jelentette be, hogy az ország túlnyomó többsége nem töltötte ki a konzultációt. Nem értettek egyet a magyarok egy újabb kreált ellenségkép bűnbaknak jelölésével.

Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy tömegek pártoltak el a Fidesztől. Elhitték Sorost, elhitték a migránsokat, elhitték a nemüket megváltoztatni akaró óvodásokat, a szankciókat azonban már nem. Oroszország ugyanis véres háborút folytat egy független országban. A felkészült államoknak nem okoz gondot ez, csak Magyarország csúszott a Fidesz-kormány miatt egy csúfos gazdasági káoszba.

A drágulás emelkedik, a vállalkozások is felviszik a termékeik, szolgáltatásaik árát. Magyarországon a kisemberek járnak a legrosszabbul. Azok a munkások és nyugdíjasok, akik nem tudnak hol árat emelni. Ők az elszenvedői a kormányválságnak.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszelet a Facebookon.

loading...