Nem várhatunk tovább: azonnali 100 ezer forintos segítséget követel az Árnyékkormány a nyugdíjasoknak

100 ezer forintot a nyugdíjasoknak

Nagyon nehéz helyzetbe kerültek a nyugdíjasok Magyarországon. A brutális áremelkedések miatt a kis nyugdíjból még az alapvető élelmiszerek megvásárlása is gondot okoz sokaknak. 100 ezer forintos azonnali segítséget követel az Árnyékkormány.

Valódi segítség a Fidesz-kormánytól nem érkezik, pedig, ha nem lép gyorsan a vezetés, sokan juthatnak idős korukra koldusbotra.

„Nyugdíjasok tízezreit fenyegeti az éhezés Magyarországon, ezért 100 ezer forintos, azonnali támogatásra van szükség” – írja közleményében Gy. Németh Erzsébet szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter.

Lelkesen ünnepli az Orbán-kormány propagandasajtója a januári 15 százalékos nyugdíjemelést, miközben egy év alatt 47 százalékkal drágultak csak az élelmiszerek. Ráadásul a Népszava elemzése szerint több tízezer nyugdíjas kap szégyenletes, alig 6000 forintos emelést. A nyugdíjasok háromnegyede pedig havi 200 ezer forintnál is kevesebb nyugdíjat kap.

Az Árnyékkormány szerint a vágtató orbáni infláció miatt túl kevés a januári nyugdíjemelés, ezért – a legnagyobb magyar nyugdíjas-érdekképviselettel, a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsával egyetértésben – egy újabb 10 százalékos, visszamenőleges nyugdíjemelésre van szükség. Ugyanis az Orbán-kormány kisebb emelést adott, mint amennyivel tavaly csökkent a nyugdíjak értéke.

100 ezer forintot a nyugdíjasoknak

Ezen felül az Árnyékkormány szükségesnek látja egy azonnali, egyszeri 100 ezer forintos támogatás kifizetését a havi 142 ezer forintnál kisebb nyugdíjak esetében. Az ennél magasabb nyugdíjaknál sávosan csökkenő, egyszeri támogatás kifizetése szükséges a nyugdíjasoknak. Csak ezek az intézkedések enyhíthetik az orbáni infláció, a történelmi élelmiszerdrágulás és a hétszeres gázáremelés hatásait. Az Orbán-kormány azonban magára hagyta a nyugdíjasokat, ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy egy tisztességgel végigdolgozott élet után tisztességes nyugdíjat kapjanak az idősek – zárja közleményét Gy. Németh Erzsébet.


Az Ellenszél további cikkeiért kövess minket a Facebookon is!

loading...