Trapézlemez vásárlás – Ezekről érdemes tudnod rendelés előtt

A trapézlemez egy univerzális felhasználású anyag, emiatt nagy népszerűségnek örvend, hiszen kiválóan alkalmas tetőfedésre, kerítés építésre, könnyűszerkezetes épület vagy konténerépítésre, de akár belső térelválasztó elemként is szolgálhat. Lakóházak, ipari és mezőgazdasági épületek esetében egyaránt kiválóan alkalmazható. Annyi előnnyel rendelkezik ez az anyag, amely mellett nem lehet szó nélkül elmenni. A rendelést megelőzően célszerű tisztában lenni néhány alapvető információval, hogy biztos döntést tudj hozni!

A trapézlemez sokoldalú felhasználhatósága

A trapézlemez az építőiparban igazi jolly jokernek számít széleskörű felhasználhatóságának köszönhetően. Kis túlzással csak a képzelet szab határt annak, hogy mire használod fel. Többféle színben és bordázattal lehet rendelni, így széles választék áll rendelkezésre. A trapézlemezzel úgy nevezett száraz építési mód kivitelezhető, ami azt jelenti, hogy nem kell habarcsot használni hozzá, tehát nincs száradási idő. A trapézlemez felszerelése gyakorlatilag az időjárástól is független, ami nagy könnyebbséget jelent az építőiparban. Ráadásul nagyon gyorsan lehet telepíteni, így, ha szorít az idő, akkor mindenképp kiváló választás.

A tetőre a vastagabb bordázattal rendelkező trapézlemezt érdemes felszerelni. Ez az anyag kiváló választás tetőfedésre, hiszen könnyű súlya miatt a tetőszerkezetet sem terheli annyira, amely így hosszabb élettartamra tehet szert. A trapézlemezek kevésbé hajlamosak a szennyeződésre, és sokkal könnyebb őket tisztítani, mint például az égetett cserepet, a fát vagy a betont.

Kerítésnek és oldalfalnak a vékonyabb bordázattal rendelkező trapézlemezt célszerű választani. A nagy színválasztéknak köszönhetően bőven van miből választani, rajtad múlik, hogy milyen arculatú építményt készítesz a trapézlemezekből.

Tudnod kell mekkora méretre van szükséged

A trapézlemezt igényeidnek megfelelő méretben tudod megrendelni, ezért rendkívül fontos, hogy tisztában legyél vele, hogy milyen méretű trapézlemezekre van szükséged. Ha a méret valamiért mégsem megfelelő, akkor méretre tudod vágni a lemezt, azonban nem mindegy, hogy milyen szerszámmal történik ez, hiszen akár kárt is tehetsz a lemezben. Az olyan szerszámokat, melyek felhevítik a lemezt, jobb elfelejteni. Ezek helyett inkább használj lemezvágó ollót vagy fűrészt.

Nem feltétlenül van szükség szakember segítségére

Azok számára, akik szenvedélyesen barkácsolnak, szerelnek, mindenképp jó hír, hogy nem feltétlenül van szükség szakember bevonására, ugyanis a trapézlemezzel való munka rendkívül egyszerű, illetve nagyon sok hasznos tartalom, video és cikk található meg online.

Ha viszont nem szívesen bajlódnál vele, esetleg nem állsz nagy ezermester hírében, akkor célszerű segítséget kérni a munka elvégzésében.

A trapézlemez környezetbarát választás

Manapság egyre többen fektetnek hangsúlyt arra, hogy csökkentsék ökológiai lábnyomukat, így az sem mindegy, hogy az adott építkezés milyen építőanyagokból valósul meg. A trapézlemez környezetbarát anyag, ami azt jelenti, hogy teljes mértékben újra lehet hasznosítani.

loading...