Ebből csúnya botrány lesz: Hírhamisítás miatt feljelentik Orbán kedvenc szakértőjét és a PestiSrácokat

Fotó: Ellenszel.hu

Feljelentést tesz a Pesti Srácok, illetve Georg Spöttle ellen a Momentum Mozgalom politikusa, Tompos Márton – jelentette be Facebook-oldalán szerdán az ellenzéki politikus.

A kormánypárti portálon még október 28-án jelent meg egy videó, amelyben a Fidesz egyik kedvenc „biztonságpolitikai szakértője”, Georg Spöttle azt fejtegeti, hogy ukrán tisztségviselők próbálnak nyomást gyakorolni az amerikaiakra, hogy küldjenek nekik kazettás bombákat. Ezután bejátszanak egy felvételt, amelyet Georg Spöttle a „nagyon szomorú” fordulattal vezet fel, állítása szerint pedig azt mutatja, hogy az ukránok is használtak a pusztító hatású robbanószerből Ukrajna orosz kézen lévő Donbasz régiójában.

Ez egy valós felvétel, hogy az ukránok a Donbaszban mit műveltek, tehát ennek a háborúnak azért vannak okai is – mondta a „biztonságpolitikai szakértő”.

Hamar kiderült azonban, hogy a bejátszott felvétel nem Ukrajnában, hanem Szíriában készült 2016-ban, és azt mutatja, az oroszok hogyan bombázták Aleppót, a közel-keleti ország második legnagyobb városát.  

A videót a Fox News vetítette hat évvel ezelőtt, a Pesti Srácok csak elhomályosította az eredetijét közlő arab hírcsatorna nevét, amelyet a Fox Newson még tisztán látni lehetett.

„Erre az arcpirító cinizmusra tényleg nehéz megtalálni a szép szavakat. A feljelentést előkészítjük és be is fogjuk adni hírhamisítás miatt Georg Spöttle és a Pesti Srácok ellen” – írta a Facebook-posztjában Tompos Márton.

Bődületes hazugságon kapták rajta Orbánék kedvenc “biztonságpolitikai szakértőjét”

loading...