Bődületes hazugságon kapták rajta Orbánék kedvenc „biztonságpolitikai szakértőjét”

Fotó: Ellenszel.hu

Ez a nap is eljött: durvább propagandát adtak le a fideszes médiában, mint az oroszban.

Minden eddigi oroszbarát anyagon sikerült túltennie a kormánypárti Pestisrácok nevű oldalnak. Az október 38-án közölt videójukban a szíriai Aleppó orosz bombázását állították be úgy, mintha Ukrajna bombázott volna a donbaszban kazettás bombával.

A 444 olvasója vette észre, hogy micsoda hazugságot mond Orbánék egyik kedvenc „szakértője.”

Georg Spöttle „biztonságpolitikai szakértő” a kormányközeli kézben lévő Pestisrácok oldalán közölt október 28-i videójában ugyanis többek között azt állította, hogy ukrán tisztviselők nyomást akarnak gyakorolni Washingtonra, hogy adjanak nekik kazettás bombákat.

Majd beszélt a brutális pusztításról, melyre ezek a bombák képesek, és mutatott is egy „nagyon szomorú” felvételt, állítása szerint arról, ahogy az ukránok bevetettek már ilyen bombát a Donbász régióban. „Ez egy valós felvétel, hogy az ukránok a Donbaszban mit műveltek, tehát ennek a háborúnak azért vannak okai is” – állítja Spöttle.

Nem Mercédeszeket, hanem Volgákat, nem osztogatnak, hanem fosztogatnak

A felvétel valódi, csak nem úgy néz ki, ahogy azt tálalják nekünk: azt mutatja be, amikor

az orosz vadászgép kazettás bombát dobott le a szíriai Aleppóra.

A Fox News a támadás idején, 2016-ban osztotta meg ezt a videót, a kép sarkában feltüntetve az arab nyelvű eredeti forrást is, amit a Spöttle által bemutatott verzión olvashatatlanná homályosítottak.

 

loading...