A DK valódi pedofiltörvényt nyújtott be – ha nem szavazza meg a Fidesz, akkor kiderül, hogy kiket védenek valójában

Kép forrása: MTI

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján ismertette:

azok után, hogy a Fidesz pedofiltörvény helyett egy propagandacélú és a szexuális kisebbségeket sértő törvényt fogadott el a tegnapi napon, a DK ma benyújt egy valódi pedofiltörvényt, amely feltárná az egyházon belüli pedofil bűncselekményeket. 

A DK képviselője emlékeztetett: az elmúlt hónapokban több olyan eset is napvilágot látott, amelyben egyházi személyek követtek el gyermekek elleni szexuális bűncselekményeket, ezek mégis következmények nélkül maradtak. Nem elég, hogy a pedofil bűncselekményeket elkövetők a mai napig szabadlábon vannak, maradhattak az egyházban is, sőt akár fiatalokkal, gyerekekkel is foglalkozhatnak.”

Vadai hozzátette: amíg a világ szabadabb fele eleget tett Ferenc pápa kérésének és kivizsgálták az egyházon belüli pedofíliát, nálunk, Magyarországon csend, titkolózás és tagadás folyik. A DK ezért egy valódi pedofiltörvényt nyújt be a parlamenthez.

  • Ennek értelmében, aki gyermek elleni szexuális bűncselekményt követ el, azt egész életére el kell tiltani minden olyan tevékenységtől, amelyben fiatalkorúakkal foglalkozhat. Ez alól nem lehetnek kivételek az egyházi személyek sem!
  • A törvény értelmében, aki gyermek elleni szexuális bűncselekményről tudomást szerez, és nem tesz az ügyben feljelentést, az 3 év szabadságvesztéssel büntethető. Ez alól nem lehetnek kivételek azok sem, akiket a tevékenységük során titoktartási kötelezettség terhel, a pedofília többek között nem lehet gyónási titok sem.
  • Végül, de nem utolsó sorban ebben a törvényben az Országgyűlés arra kötelezi a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciát, hogy a hatálybalépést követő 15 napon belül egy átfogó, belső vizsgálatában tárja fel a katolikus egyházon belül a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális visszaéléseket, és a vizsgálat eredményét nyilvánosságra hozza

– vázolta fel a DK politikusa a javaslatot.

A DK egyúttal egy parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását is kezdeményezi, amelynek az egyházon belüli pedofil bűncselekmények kivizsgálása a célja. Ehhez várják minden ellenzéki párt támogatását. 

Ha a Fidesz nem pártpolitikai hasznot akar, hanem megvédeni a gyerekeinket, akkor itt az alkalom, semmi mást nem kell tenniük, csak elfogadniuk a valódi pedofiltörvényt és feltárni az egyházon belüli pedofil bűncselekményeket. Ehhez nem kell megbélyegezni a melegeket, nem kell ítéletet mondani mások magánélete felett és nem kell gyűlöletet kelteni senki ellen sem. Csak el kell fogadni a valódi pedofiltörvényt, nincs más feladat” – mondta zárásként Vadai.

loading...