Magyar Péter havi kétmilliót keresett a NER-ben, amikor ellenzéki képviselőket vittek földre az MTVA-ban

Magyar Péter és Orbán Viktor látható a képen. Büszke baloldali soha nem szavaz Magyar Péterre.
fotó: ellenszel.hu

Akkoriban még nem akart bemenni a köztévébe. Magyar Péter ma ahhoz a feltételhez köti az EP-választási vitát, hogy azt csak a köztévében lehet megrendezni, máshova, a Partizánba vagy az RTL-hez nem akar elmenni.

Emlékezetes, hogy a demokratikus ellenzék nemcsak a falig, hanem annál tovább is elment, amikor 2018-ban országgyűlési képviselők rohamozták meg az MTVA Kunigunda utcai épületét. Magyar Péter akkor talán lemaradt az eseményekről, hiszen még javában a NER-nek dolgozott.

Magyar Péter 2018 szeptemberétől a Magyar Fejlesztési Bank EU Jogi Igazgatóságának vezetője volt, havi legalább 2 millió forintos fizetésért. Akkoriban nemcsak, hogy nem zavarta a közmédia helyzete és a párhuzamos nyilvánosság kiépítése, a NER-es munkakörei mellett, 2019-ben és 2022-ben is a Fideszre szavazott.

Bár elmondja, hogy 2022-ben már nem olyan jó szívvel tette ezt, mint előtte, azért jutott még neki utána is két igazgatósági és egy felügyelőbizottsági tagság. Kettő Lázár Jánosnak köszönhetően, a harmadik Mészáros bankjánál. Ezekért még idén januárban is 4,334 milliós fizetést vett fel.

2018-ban valószínűleg volt feleségével (Varga Judit) és akkori jó barátjával (Gulyás Gergely) sem „Fidesz által kiépített médiaterror” került szóba a vasárnapi ebédnél, miközben mindhárman tevékenyen részt vettek a rendszer kiépítésében és fenntartásában.

Persze, sokan szeretnének köztévés vitát, és sokan sokkal régebb óta akarják és sokan többet küzdöttek is érte, mint Magyar Péter, de mennyire ellenzéki cselekedet minden más vitafelkérést elutasítani, és a rogáni propagandagépezethez kötni a vitákon való részvételt? Lehet ezt csinálni, csak akkor úgy hívják, hogy kifogás, menekülés. Esetleg gyávaság.

Ne hagyd abba az olvasást, számos érdekes és tartalmas hírt találsz az Ellenszél felületén, sokféle témában ide kattintva!

loading...