Bayer Zsolt rémisztő írást tett közzé: új párt alapítását vetíti elő a Fidesz ütőembere

Bayer Zsolt

A Magyar Nemzetben tett közzé publicisztikát Bayer Zsolt, amelyben egészen meredek dolgokról ír. Többek között arról, hogy az Európai Néppárt támadja Orbán Viktort, pedig a magyar miniszterelnök igazat mondott. Éppen ezért a kizárás sem jelentene különösebb problémát az igaz oldalon állóknak.

Bayer már érzi a veszélyt, hiszen tárgyilagosan beszél annak lehetőségéről, hogy kizárnák a néppártból a Fideszt. Erre azonban hajmeresztő forgatókönyvet vázol fel. Szerinte nem is lenne ez rossz, ugyanis:

Egyrészt mert a lengyel és olasz konzervatívokkal, keresztényekkel és igazi európaiakkal összefogva olyan új pártot alapíthatnának, amely igen hamar fejére nőhetne ennek a lelkét vesztett, vörös vonalas néppártnak. És a Fidesz kizárása után jelentős kilépési hullám is megindulna a néppártból.

Orbán Viktor populista, demagóg politikájának mérséklése az Európai Néppárt, vagyis a Fidesz „nagycsaládjának” nyomására szóba sem jöhet. A magyar modell ugyanis annyira egyedülálló, hogy Toroczkaihoz hasonlóan majd akkor vadhajtásként alapítanak új pártot az EP-ben, ahova azokat várják, akik hasonlóképpen gondolkoznak, mint Orbán.

Azokat az országokat, amelyekben még szívesen látják az EU-s pénzeket, de a diktatúra szinte teljesen kiépült? Azokat, akik EU-ellenesként ülnek ott, és felszólalásaikban csak arról beszélnek, hogy amíg az Európai Parlament létezik, nincs miről beszélni? Egy olyan pártcsaládhoz tartozna a magyar kormánypárt, amelynek tagjait évekkel ezelőtt még viccből sem emlegettük egy lapon hazánkkal.

Bayer írása aggasztó képet fest a jelenlegi viszonyokról. Úgy tűnik, hogy mindegy az is, ha a néppártban kirekesztik Orbánt. Ő a sziklaszilárd, makacs politikája mellett áll ki, akkor is, ha minidiktátorokkal kell összefognia…

loading...