Felkínálták a fiatal politikusnak a pénzzel járó bizottsági helyet – a reakciója mindenkit meglepett

A leghosszabb nevű politikus, Viszlay Zolán Fülöpné Pavelkovits Petra Lívia Szombathelyen él és a Kétfarkú Kutyapárt színeiben tevékenykedik a városáért. Eddigi munkássága alapján az Éljen Szombathely Egyesület (az ellenzéki összefogás platformja) felajánlott számára egy önkormányzati bizottsági helyet, amelyre sokan pályáznak a politikai színtér mellékszereplőiként, hiszen kevés időráfordítással állandó, passzív jövedelmet biztosít.

VZFPPL azonban nem fogadta el ezt a helyet, és ezt egy kiírásában meg is indokolta.

Jó látni, hogy a politikában dolgoznak, működnek olyanok is, akik azért tevékenykednek, hogy a közösségükért, a településükért tegyenek, abban hasznos, sokak által elismert munkát végezzenek.

Nem azt állítom, hogy azok, akik bizottsági helyeken vagy az önkormányzatokban ülnek, nem tehetik meg ugyanezt. Mindemellett általánosan érvényesen a pártok tekintetében kritikaként merül fel bennem, hogy a helyek, a pozíciók betöltésén, a párt fejlesztésén túl vajmi kevés (vagy szinte semmi) szó esik arról, hogy miért is választották ezt a – mondhatni – szakmát azok, akik jelenleg a választók bizalmából képviseletet látnak el és ezért jövedelmet kapnak.

Érdemes megfigyelnünk azt, hogy a politikusok csak a harcról beszélnek, csak a taktikát keresik akkor is, ha éppen fejlesztéseket, építő javaslatokat fogalmaznak meg. Vagy legalábbis úgy tesznek, mintha…

Éppen ezért fordultunk el a politikától, épp ezért érzünk apátiát, amikor valaki kikéri a véleményünket, és azért is, mert akik valóban intelligensek, tenni akarók voltak, azok kiábrándultak, kiégtek, őket pedig felváltja a szánalmas „maradék”. Jó ellenpélda minderre Szeged, ahol az önkormányzat, a civilek, a lakosok együtt gondolkodnak, együtt munkálkodnak a fejlesztésekért, a minőségibb és jobb életkörülményekért, nem pedig acsarkodnak és személyeskedő, karakterromboló kampányt folytatnak.

Pavelkovits Petráról nem lehet elmondani, hogy a pénzért és a pozícióért „színészkedik.” Ő valóban szeretne egy jobb, élhetőbb Szombathelyet, és bár már sokat bizonyított, több kihívás vár rá a közeljövőben ahhoz, hogy a választók egységesen követeljék királynővé koronázását. (Úgy tudjuk, akkor beleáll – a szerk.)

Óriási respektem neki, és remélem, sokáig érzi majd a motivációt, hogy tevékeny lehessen a politikában! Ehhez kívánok neki sok sikert, erőt és kitartást!

Jabronka Richárd

loading...