Politikából jeles: Botka László beleállt – megmutatta, milyen egy tökös polgármester

Botka László megtette, ami csak keveseknek sikerült.
Kép forrása: Botka László Facebook-oldala

Minden sarkon aláírásgyűjtésbe botlunk, de általában hiába hagyjuk ott a szignónkat és a személyes adatainkat különféle kezdeményezéseknél, azokat a fideszes többség elkaszálja, vagy a petíció egyébként is a politikai pártok címlistájának bővítése céljából készült, nem pedig a valódi célok eléréséért. Szegeden azonban egészen másként működnek a dolgok.

Javaslatot nyújtott be a Momentum a csongrádi megyeszékhelyen annak érdekében, hogy több éjszakai járatot is indítsanak a városban. Mihálik Edvin a Momentum helyi elnöke a Szeged.hu-nak elmondta, felmérést készítettek arról, mely napokon és mely időpontokban kellene további járatokkal bővíteni a közlekedést.

A Momentum kérdőívét több ezren töltötték ki közösségi oldalakon, és az eredmény tükrében világosan látható, hogy van igény a jelenlegi jól működő koncepció további fejlesztésére. A járatbővítéssel kapcsolatos elképzeléseikről tartott sajtótájékoztatót követően Nagy Sándor  városfejlesztési alpolgármester elmondta, az önkormányzat nyitott az egyeztetésekre, és a menetrend-változással kapcsolatos előterjesztés heteken belül a közgyűlés városüzemeltetési bizottsága elé kerülhet.

Nem kellett aláírásokat gyűjteni és heteket várni, Botka László egyértelművé tette a járatbővítés terveit a Facebook-oldalán.

Ez a hír ugyan nem vonatkoztatható az ország többi részére, viszont példaként állhat minden polgármester és városatya előtt. Mi is történt pontosan?

  • Felmerült egy igény a városi tömegközlekedéssel kapcsolatban, amely pénzbe kerül és amelynek megvalósításához szükséges az önkormányzat segítsége.
  • Egy ellenzéki párt járatokra és időpontokra pontosan felmérte ezt az igényt.
  • Az önkormányzat illetékese még a döntés megszületése előtt pozitív, befogadó hozzáállással fogadta a tervezetet.
  • Aláírásgyűjtés és petíciók sora nélkül, rekordidő alatt kaptak ígéretet a helyi fideszesek a polgármestertől a bővítésre.
  • A városvezetés – annak ellenére, hogy a Fidesz kivonult a tömegközlekedés finanszírozásából – nem a kormányra mutogat, hanem önköltségen megoldja a fejlesztéseket.

Ilyen precízen, gyorsan és a fejlődésre törekvés szándékával kellene működnie mindenhol egy probléma megoldásának. A legtöbb helyen mégsem ezt látjuk. Botka László és csapata ellenpéldát állít a politikai acsarkodás és a kicsinyes taktikázás megszokott sablonjával szemben.

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy: politikából jeles!

Jabronka Richárd

loading...