Tóth Gabi dalszövegét elemzi a híres magyartanár: ez súlyos lett

Tóth Gabi dalszövegét elemzi a híres magyartanár.

Tóth Gabi „Átkozott nyár” című dalának szövegét elemzi a híres magyartanár, Stettner Zoltán, a „Holnap Témazáró” csatorna szerkesztője.

A pedagógus humorosan szemlélteti a középiskolások tananyagait a csatornáján. Tóth Gabi dalszövegét is úgy elemzi, mintha csak egy magyar költő verséről beszélne. Megjelenik a videóban egy egész évnyi tanulnivaló: szóképek, költői kifejezőeszközök, lényegében egy szóbeli érettséginek megfelelő tartalom.

Természetesen Tóth Gabi dalszövege valójában semmiféle művészi értéket nem képvisel. A Holnap Témazáró szerzője minden bizonnyal arra kíván rávilágítani, hogy bármilyen szöveg alkalmas arra, hogy rávilágítson a műelemzés, mint módszer látásmódjára, eszközeire.

Tóth Gabi dala kapcsán plágiumgyanú is felmerült

Az Átkozott nyár előadója arról beszélt, hogy sokan próbálják kihasználni a nevét néhány lájkért cserébe, és ezért kritizálják az új dalát. Szerinte nincs szó plágiumról.

Az énekesnő a közösségi média platformján fejezte ki véleményét az új „Átkozott nyár” című dalával kapcsolatos sajtóvisszhangról. Hangsúlyozta, hogy a dal számára fontos és érzelmi töltettel bír. Megjegyezte, hogy az alkotás folyamata nehezen zajlott, és hálás a rajongóknak, hogy pozitívan fogadták a dalt. Azonban úgy érzi, hogy fontos tisztázni néhány negatív aspektust.

Elmondása szerint vannak szakmai személyek, kollégák és sajtóorgánumok, akik igyekeznek kétségbe vonni az „Átkozott nyár” eredetiségét. Állítja, hogy a dalra plágium vádak is hárultak, és több más dallal összevetették.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...