Orosvári Zsolt beperelte a magyar államot: jön a tárgyalás

Orosvári Zsolt és Szepesházi Péter.

Orosvári Zsolt, az Ágyat az anyukáknak mozgalomról ismert magyar állampolgár fontos döntésre szánta el magát. Beperli a magyar államot több százezer ember nevében, akik hozzá hasonló helyzetben kénytelenek élni.

Orosvári Zsolt – ki is ő, honnan ismerjük?

Orosvári Zsoltot onnan ismerik legtöbben, hogy ő volt annak a civil akciónak a kezdeményezője 2018-ban, melyben mobilágyakat juttattak kórházaknak. Erről akkoriban az Ellenszél is beszámolt. Célként tűzte ki, hogy az ápolt gyerekek szüleinek legyen hol lefeküdniük, amikor gyerekükkel a kórteremben vannak. Később társaival több kórháznak juttatott légkondicionálókat.

Mi történik most, mi ez az akció?

Az egy ideje rokkantsági nyugdíjból élő Orosvári havi 85.000 Ft-ból él és tartja el két kiskorú lányát. Megelégelve helyzetét, mely nemcsak az övé, hanem körülbelül háromszázezer emberé hazánkban, beperelte a magyar államot, mivel úgy véli, az emberi méltósághoz való jogot sérti egy ilyen alacsony ellátás, amibe ő is önhibáján kívül került. A kirívóan alacsony összeg bőven a létminimum alatt van, a szociális biztonsághoz való jogot is sérti – véli Orosvári, aki talált néhány ügyvédet, akik hajlandóak voltak képviselni őt és az ügyet. Többek közt az a kiugrott bíró, egy ideje ügyvédként praktizáló Szepesházi Péter az egyik, aki devizahiteleseket is képviselt már. Róla korábban szintén írt az Ellenszél.

A Klubrádió interjút is készített Orosvári Zsolttal és Szepesházi Péterrel a pénteken kezdődő perről.

A noÁr Mozgalom pedig külön buszt is indít Kelenföldről Veszprémbe, hogy az érdeklődőknek biztosítsa az eljutást az Orosvári Zsolt által indított per tárgyalására.

Aki részt tud venni az eseményen, menjen, mert lehet, hogy egy történelmi pillanat tanúja lesz! Akárhogy is alakul a per, annyi biztos, hogy ezek a bátor emberek megpróbálták több száz honfitársunk nevében. Ezért pedig tisztelet és megbecsülés illeti őket, köszönjük nekik!

loading...