Donáth támadása a DK ellen veszélybe sodorta az ellenzék budapesti és nagyvárosi győzelmi esélyeit

Donáth Anna látható a képen.

Brutális következményei lehetnek annak, hogy Donáth Anna megtámadta a Demokratikus Koalíciót. Ha nem lesz együttműködés, odaveszhet az ellenzék győzelme Budapesten, a kerületekben és a 2019-ben nagy nehezen megszerzett nagyvárosokban.

A Momentum politikusa kínosan feszengett tegnap az ATV-ben. Az Egyenes Beszéd vendégeként képtelen volt megmagyarázni, miért támadta meg a DK-t, amellyel együtt indultak a 2022-es választáson. Arra sem volt érve, hogy ezek után hogyan fognak ők DK-s jelölteket támogatni, vagy ők elvárni, hogy a DK támogassa a jelöltjüket.

Sajnos, ki kell mondani: a főpolgármesteri poszt, a kerületi polgármesteri pozíciók, és megszerzett nagyvárosok többsége is kockára került.

Donáth megtámadta a nála háromszor nagyobb támogatottságú legnagyobb ellenzéki pártot, a Demokratikus Koalíciót. Ez megrekesztheti az ellenzéki pártok tárgyalásait. Ez akkor is így van, ha a Momentumon belül nem mindenki osztja a Donáth dolgozatában leírtakat.

Mostantól kérdés: hogyan kérheti el egy momentumos polgármester a DK logóját a plakátjaira.

Donáth óriási kárt okozott az ellenzéknek, de a saját pártjának is. Bántó es sértő, érthetetlen kirohanása megütközést keltett az elemzők körében is, és egyetlen más párt sem sorakozott fel mellé.

A Momentum magára maradt.


További cikkeinkért kattints ide!

loading...