Orosz gáz ára: 128 ft-ért vették, 767-ért adták Orbánék – átvertek

Az orosz gáz ára miatt jól átvertek minket Orbánék.

Egyszerűen nincs épeszű ember, aki nem látná, hogy Orbánék mennyire lehúztak minket a gázzal. Az orosz gáz ára 128 forint volt, az átlag felett fogyasztóknak 767 forintért adta a Fidesz-kormány.

Az Eurostat legújabb adatai alapján augusztusban csak enyhén emelkedett az orosz importgáz ára Magyarországon. A köbméterenkénti ár 0,332 euró volt, ami forintra átszámolva durván 128 forintot jelentett. Ez kissé drágább volt, mint az előző hónapban, amikor 0,329 eurót, azaz 125 forintot kellett fizetni ugyanezért a mennyiségért.

Érdekesség, hogy a gáz ára hatalmasat zuhant az előző év októberi csúcsáról, amikor még 2,522 euró/köbméteres szinten mozgott, ami közel ezer forintnak felelt meg.

Az orosz gázszerződésben az árak két hónapos csúszással követik az irányadó holland gáztőzsdét, a TTF-et. Ezért érdemes a júniusi tőzsdei adatokkal összehasonlítani az augusztusi árat. Júniusban ugyanis 0,336 euró volt a köbméterenkénti átlagár, ami kissé magasabb, mint a júliusi ár. Azóta további áremelkedés következett be.

Az augusztusi 128 forintos orosz gáz import ár:

– 25 százalékkal magasabb az átlag alatt fogyasztóknak számított 102 forintos rezsicsökkentett lakossági tarifánál.
– Alig az ötöde az átlagfogyasztás felett felszámított 767 forintos köbméterenkénti tarifának.

Emellett fontos megemlíteni az 1020 forintos „lakossági világpiaci árat”, amelyet a rezsiszámlákon szereplő tarifákhoz hasonlítanak. Ezt az árat használja a magyar kormány arra, hogy kiszámolja a megtakarítást, amelyet a családoknak nyújt. Azonban ez az ár magasabb, mint a jelenlegi piaci árak. Vagyis itt van a kutya elásva. Az orosz gáz segítségével így jól megkopasztották a magyarokat. 

Ezeket az adatokat a fideszes szavazók, és például az Ellenszél által is bemutatott Orbán-beszéd nézők figyelmébe is ajánljuk.

Szijjártónak úgy beszóltak, hogy a Kreml is attól zengett

loading...