Szijjártónak úgy beszóltak, hogy a Kreml is attól zengett

Szijjártónak beszóltak nagyon.
Kép forrása: MTI

Hétfőn Luxemburgban tartottak egy fontos európai uniós külügyi tanácsülést. Ezen az EU jövőbeli támogatásairól és kiképző misszióról esett szó. Szijjártónak úgy beszóltak itt, hogy attól visszhangzik Putyin irodája is.

Az eseményen Szijjártó Péter magyar külügyminiszter elkezdte blablázni a nézőpontját, azonban nem várt reakciót kapott litván kollégájától.

A Politico értesülései szerint a litván külügyminiszter, Gabrelius Landsbergis ezen a ponton szólt be Szijjártónak. Megkérdezte tőle, hogy Magyarország Európai Unióval szembeni követelései valójában a magyar kormány álláspontját tükrözik-e?

Mert leginkább úgy hangzanak, mintha azokat a Kreml-ben fogalmazták volna meg. Tehát a kérdés, hogy vajon onnan érkeznek-e?

Szijjártó határozottan válaszolt, hangsúlyozva, hogy Magyarország nem engedi másoknak, hogy meghatározzák számára a politikai irányvonalat. (Csoda, hogy itt nem tört ki különösebben a nevetés a megjelentekből.)

Ez a válasz egybevág egyébként azzal az üzenettel, amit a magyar külügyminiszter 1956-os ünnepi megemlékezésén is kifejtett: „Mi, magyarok, soha nem hagyjuk, hogy mások diktálják, hogyan táncoljunk.”

Magyarország érdekeit aligha szolgálják azok a követelések, amelyeket Szijjártónak adtak a szájába. Ahogy a közmédia is az orosz propagandát és dezinformációs hadjáratot folytatja, úgy nemzetközi színtéren is ezt teszik a Fidesz politikusai.

Ami jó Putyinnak, az jó Orbánéknak (legalábbis úgy hiszik.) A Hazánk itt háttérbe szorul, és ha kell száz évre kötnek szerződéseket, hogy végleg az orosz befolyás alatt maradjunk.

Az Ellenszél további cikkeiért kattintson ide!

loading...