Az Orbán-idézetek visszatértek: ismét gyermekek között

Az Orbán-idézetek újra feltűntek.
Kép forrása: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Bár ahogy arról korábban az Ellenszél is beszámolt, a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium faláról az Orbán-idézetek eltűntek hétfő reggelre, úgy tűnik, hogy a „Magyarország hét törvénye” még mindig jelen van a gyermekek közelében.

A legfrissebb példányát egy Magyar Hang olvasója fedezte fel Debrecenben. Ez alkalommal az Orbán-idézetek egy nagy matrica formájában jelentek meg a DEMKI Ifjúsági Ház bejárati üvegajtaján. A lap beszámol arról, hogy hasonló fólia nemrégiben Szendehelyen is feltűnt a falu hirdetőtábláján.

A portál információi szerint az intézmény, amely az ajtaját Orbán-idézetekkel díszítette, egy nonprofit kft. A Debrecen legnagyobb közművelődési intézményeként működő nonprofit kft. 11 telephellyel rendelkezik. Az ifjúsági ház 2011 szeptemberében nyitotta meg kapuit Debrecen belvárosában, és elsősorban a gyermekek, az ifjúság és a fiatal családok kulturális és szabadidős programokat, szolgáltatásokat kínálnak számukra. Az intézmény kiemelt feladatának tekinti a különböző fiatalok által indított kezdeményezések támogatását. Továbbá a tehetségfejlesztést és a fiatalok, fiatal családok szabadidős tevékenységeinek elősegítését. Hangsúlyozzák, hogy fiatalos tereik barátságos helyszínt kínálnak minden korosztály számára.

Az Orbán-idézetek mozaikját még 2021-ben kapta ajándékba Orbán Viktor, és azóta az irodája falát díszíti. Az ott található mondatok a miniszterelnök 2020. augusztus 20-án elhangzott beszédéből származnak, ahol azt mondta, hogy ezek a megmaradás és a túlélés törvényei, amelyeket be kell vésnünk Magyarország tartóoszlopaira, hogy egyetlen nemzedék se vehesse le róluk a szemét.

A személyi kultusz terjesztése tehát nem egyedi eset volt. Lehet, hogy hamarosan a tankönyvek címlapjára is kikerül, ahogy ez a Szijjártó Péterre hasonlító alak?

EllenLábas, a főzős csatorna: itt érheted el.

loading...