Szijjártó Péter lehet egy harmadikos tankönyv borítóján?

Megalázó helyzetbe hozták Szijjártót New Yorkban

Szavazást indított a Telex arról, hogy vajon Szijjártó Péter vagy más ismert ember látható-e a harmadik osztályosoknak készült tankönyvön.

A borítón ugyanis egy szemüveges férfi narancssárga labdát tart a kezében, miközben a gyerekekkel játszik. Fontos megjegyeznünk, hogy az Orbán Viktor idézetek valódiak voltak, ahogy arról és azok eltüntetéséről az Ellenszél is beszámolt, ez a tankönyvi ábra azonban maximum hasonlíthat fideszes politikusra, mivel rajzolt karakterről van szó.

Szijjártó Péter lehet egy tankönyvön?

Nem lepődnénk meg, ha az a valaki, aki a gimnázium falára parancsolta festeni az Orbán-beszéd részleteit, és kiléte ismeretlen, úgy határozott volna, hogy a tankönyvre is kell rajzolni ismert politikusokat.

Szijjártó Péter vonásai valóban felfedezhetők a rajzban, a fűben ülő kisgyermek pedig egy narancssárga könyvből olvasva mutat, a kezével, mintha beszédet mondana. Lehetséges, hogy abban is Orbán-idézetek vannak? Vagy a jelenet a fiatal Orbán Viktort mutatja, miközben gyakorol egy diák önkormányzati ülésre, Lévai Anikó pedig elánnal hallgatja őt?

Akárhogy is, a Hétszínvirág megnevezés fóliázásra ad okot. Ez ugyanis egyértelműen a szivárványra utal. A szivárvány pedig, mint tudjuk, a nemváltó óvodások jelképe. Nem kellene ezt a könyvet úgy, ahogy van, bedarálni?

Sok helyen nem szükséges, hiszen a szülőknek nem minden esetben van pénzük egyáltalán megvásárolni azt.


Főznél valami finomat, de ötleted nincs, hogy mit? Az EllenLábas csatornát ajánljuk.

loading...