Orbán kudarca: hatalmasat zuhant a boltok forgalma

Orbán kudarca, ami a boltokban történik.
Kép forrása: MTI

Hatalmasat zuhant a boltok forgalma a KSH szerint, a DK úgy véli, ez Orbán kudarca. Az áremelések és megszorítások politikájának bukását olvashatjuk ki a számokból.. Erről Barkóczi Balázs tartott sajtótájékoztatót szerda délután.

A Központi Statisztikai Hivatal riasztó jelentést tett ma közzé a kiskereskedelmi forgalomról. A számokból egyértelmű, hogy a megszorítások és az orbáni infláció irtózatos rombolást végzett a családok költségvetésében, ugyanis 7,6%-kal csökkent a kiskereskedelmi forgalom.

Orbán kudarca, hogy a magyaroknak nincs pénze vásárolni

Az embereknek sokkal kevesebb pénzük van bevásárolni és tankolni is; az élelmiszerüzletek forgalma 4,1%-kal, a benzinkutak forgalma pedig több mint 20%-kal esett vissza a tavalyihoz képest.

A Demokratikus Koalíció szerint mára egyértelmű, hogy kudarcba fulladt az áremelések és megszorítások politikája! Azzal, hogy a kormány a családokkal és a magyar vállalkozásokkal fizettette meg az elhibázott orbáni gazdaságpolitika árát, recesszióba lökte a magyar gazdaságot és visszavetette a boltok forgalmát is.

Ez a megszorító politika a garancia arra, hogy amíg ez a kormány marad, addig velünk marad a megélhetési válság is. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány ezzel szemben egy szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Le fogjuk törni az orbáni inflációt, és nem az árakat, hanem a béreket és a nyugdíjakat fogjuk emelni! Csak akkor fogunk kitörni a válságból, ha megszorítások helyett inkább támogatjuk a családokat és a magyar vállalkozásokat. Másféle kiút nem létezik a jelenlegi helyzetből – véli Barkóczi Balázs, aki szerint Orbán kudarca lett az áremelések politikája.

További cikkeinkért kattints ide! Az EllenLábas csatornát receptötletekért itt találod.

loading...