A Fidesz emberi életekkel játszik: a DK megvédené a munkásokat

A Fidesz emberi életekkel játszik, a DK megvédené a munkásokat. A képen Szabó Zsolt és DK-s politikusok, szakszervezeti vezetők.

A Fidesz emberi életekkel játszik az akkugyárak telepítésével. Szabó Zsolt, Dunaújváros DK-s alpolgármestere, Kocsis-Cake Olivio környezetvédelmi ügyekért felelős árnyékkormánybiztos és Nemes Gábor, a DK szakszervezeti és foglalkoztatási szakpolitikusa Székely Tamás VDSZ-elnökkel egyeztetett az akkumulátorgyárakkal kapcsolatban.

„Az Orbán-kormány emberre és környezetre káros akkumulátorgyárakkal akarja elárasztani az országot. Szinte nincs olyan hét, hogy ne arra ébredjen egy-egy helyi közösség: a kormány suttyomban, a kert végében mérgező akkumulátorgyárat akar felépíteni, mindenfajta egyeztetés nélkül.

Mi, a Demokratikus Koalíció viszont hiszünk az egyeztetés és a közös kiállás fontosságában. Különösen akkor, amikor a tét az emberi élet védelme. Éppen ezért folytattunk előremutató egyeztetést köztem, Kocsis-Cake Olivio, Nemes Gábor és Székely Tamás VDSZ-elnök között” – számol be bejegyzésében Szabó Zsolt, dunaújvárosi DK-s alpolgármester.

A Fidesz gyárai veszélyeztetik a lakókörnyezetet és az emberi életeket

Egyetértettünk abban, hogy a kormány által ránk erőltetett gyárak veszélyesek. Veszélyeztetik a lakókörnyezetet és a gyárakban dolgozók egészségét és életét is. Egyre több tragédia bizonyítja, hogy sem a befektetők, sem a kivitelezők nem tartják be az előírt környezetvédelmi és munkavédelmi szabályokat. Amelyhez a kormány asszisztál. A gyárak építése és a gyárak működése a kormánynak prioritás. Nekünk a dolgozók és a környéken élők biztonsága a fontos, hogy ne fordulhasson elő még egyszer az iváncsai és bátonyterenyei, halálos áldozatokkal is járó tragédiákhoz hasonló esetek.

A DK támogatja a VDSZ minden olyan törekvését, amely előmozdíthatja ezen üzemek biztonságosabb működését. Ez minden egyes munkavállaló és az összes környéken lakó érdeke” – zárja bejegyzését Szabó Zsolt.

További cikkeinkért kattints ide! Az EllenLábas csatornával receptötleteket gyűjthetsz itt.

loading...