Az RTL csúnya hírt közölt: ez minden magyart erősen érint

Az RTL nagyon rossz hírt közölt.
Kép forrása: RTL.hu

Az RTL Híradó nagyon rossz hírt közölt riportjában. Nem csoda, hogy lassan a határon túli magyarok elérik az európai színvonalat, mi pedig elgörnyedünk Orbán rendszerében.

Ki gondolta volna, hogy épp Románia lesz az az ország, amelyik váratlanul leköröz minket? Korábban az Ellenszél is beszámolt róla, hogy 13 év leforgása alatt Magyarország közel került a végérvényes leszakadáshoz. Azok az országok ugyanis, amelyeket mindig lenéztünk, képesek voltak kihasználni a lehetőségeiket, és fejlődni.

Az RTL riportjából kiderül a nagy magyar valóság

Az elmúlt időszakban egy átlagos, 70 négyzetméteres budapesti lakás ára jelentősen emelkedett. 65-68 millió forintról akár 72-75 millió forintra is felkúszott. Ez az ingatlandrágulás az Európában mért harmadik legnagyobb, 21,2 százalékos növekedést mutatta tavaly, amit a Deloitte friss kutatása is alátámaszt.

Ha összehasonlítjuk a környező országok lakásárakkal, akkor láthatjuk, hogy Szlovákiában átlagosan 14 év munkát kellene vállalnunk egy 70 négyzetméteres lakás megvásárlásához, Romániában pedig alig több mint 6 év munkával megtehetnénk ezt. Magyarországon viszont a statisztikák szerint ehhez átlagosan 10,2 év munkára van szükség.

Mindezen túlmenően az is fontos megjegyezni, hogy ezt a lakást megvásárolni nemcsak az átlagkeresetből származó pénzből lehet megtenni. Valójában Magyarországon egy ilyen ingatlan megvásárlásához inkább 20-30 évnyi spórolásra van szükség. Ez azt jelenti, hogy komoly tervezést és elszántságot igényel az ingatlanvásárlás ezen a magas áron.

Az RTL riportja nagyon szomorú. Ha egy magyar fiatalnak nem sikerül örökölnie ingatlant, vagy ha nem fut be olyan üzleti karriert, amivel megteheti, lehet, hogy magyarországi munkával soha életében nem fog tudni lakást venni.

További cikkeinkért kattints ide! Ha a közéleti hírek helyett főznél velünk valami finomat, az EllenLábas csatornát ajánljuk.

loading...