Orbán idézetek kerültek egy gimnázium falára: betelt a pohár

Az állam viszi a betétesek pénzét

A nemrég átadott csepeli Jedlik Ányos Gimnázium falán Orbán idézetek díszelegnek. Dömötör Csaba fideszes képviselő osztott meg képet a nemzeti színekkel keretezett idézetcsokorról a Facebook-oldalán.

A Telex érdeklődött a gimnáziumnál, hogy megtudja, ki hozta meg a döntést ezeknek az idézeteknek a felhelyezéséről. Választ egyelőre nem kaptak.

Orbán idézetek, avagy Magyarország hét törvénye

Magyarország hét törvényének nevezték el a falra mázolt idézeteket, amelyek talán ismerősek lehetnek, mivel ezek az idézetek szerepeltek Orbán Viktor 2020-as beszédében. Pontosan ezeket a mondatokat rögzítették gravír technikával arra a tükörre is, amely most a miniszterelnök irodájának falán díszeleg.

„Miként a természetnek és a csillagok járásának, úgy a megmaradásnak és a túlélésnek is törvényei vannak. S miután megértettük, fel kell véssük őket Magyarország tartóoszlopaira oly’ élesen, hogy többé egyetlen nemzedék se tudja levenni róla a szemét”

– mondta Orbán saját megállapításairól, és a Jedlik Ányos Gimnáziumban komolyan is vették a miniszterelnök parancsát, mert tényleg kitették a falra a „törvényeket”, amik a következők:

  • Haza csak addig van, amíg van, aki szeresse!
  • Minden magyar gyermek újabb őrhely!
  • Az igazság erő nélkül keveset ér!
  • Csak az a miénk, amit meg tudunk védeni!
  • Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük!
  • Határa csak az országnak van, a nemzetnek nincs!
  • Egyetlen magyar sincs egyedül!

A Jedlik Ányos Gimnázium komolyan vette a miniszterelnök utasítását, és valóban kiteszik a falra ezeket a „törvényeket”.

Németh Szilárd egykori iskoláját 22 milliárd forintos állami támogatásból újították fel, és egy új épületrészt is hozzáadtak az intézményhez. Az iskola most már rendelkezik színházteremmel, sportcsarnokkal, szaktantermekkel, könyvtárral és kápolnával is.

Nagyon nehéz megszólalni is, de az biztos, hogy Orbán már a saját képmására akarja megteremteni az iskolákat, és a gyerekeinket is. Biztosan ezt akarjuk? + 1 kérdés: a jedlikes tanárok ezt tétlenül fogják nézni? Azt tanítják majd a diákoknak, hogy ez normális?

További cikkeinkért kattints ide! Ha unod a politikát, és főznél inkább valamit, itt egy jó recept:

loading...