A tökéletes lecsó receptje végre nyilvános: most bemutatjuk

A tökéletes lecsó receptje nyilvános. A képen a lecsó.

A tökéletes lecsó mindenkinek mást jelent. Épp ezért kétféle variációban is elkészítem nektek a mai videómban.

Az egyik verzió cukkinivel, tojással és zöld hegyes erős paprikával készül, míg a másik csípős, tojás és cukkini nélkül. A közös mindegyikben, hogy egyik lecsóhoz sem használtam olajat, vagyis azoknak is kiváló választás lehet, akik fogyókúráznak.

A tökéletes lecsó zsiradék nélkül elképzelhetetlen? Dehogy…

A TV paprikának, vagyis a tökéletes lecsó egyik alapvetésének különösen jót tesz, ha olaj nélkül az edény aljára kapatjuk. Ezt a konyhai módszert gyakran használják az ázsiai konyhában is. A hagymát hozzákeverve pedig megsózzuk a két zöldséget. Ekkor a hagyma levet fog ereszteni, és nem ég az edény aljára. A paradicsomot csak ezután adjuk hozzá.

A másik lecsó legfőbb összetevője a cukkini, ami alig tartalmaz kalóriát, és ráadásul jó áron kapható a zöldségesnél. A videó készítésekor idénye is volt, tehát nem kérdés, hogy aki szereti, tesz-e bele.

A hegyes erőst nem mindegy, hogy miként tesszük hozzá, hiszen a tökéletes lecsó ezen is múlik. Pontosan a fentiek miatt (és még számos más trükkért) érdemes végignézni a videót belepörgetés nélkül. Ígérem, nem fogtok csalódni.

Jöjjön hát a mindössze 6 perces videó, amiből mindent megtudhattok akkor is, ha kezdő szakácsok vagytok.

Ha tetszett a videó, kérlek, iratkozz fel az EllenLábas Youtube-csatornára, hogy ne maradj le a többi receptemről sem! Ha pedig a lecsós sertésszeletünk receptjére is kíváncsi vagy, ide kattints!

loading...