Lecsós sertésszelet: így még nem etted, imádni fogod

Lecsós sertésszelet, ahogy még nem etted.

A lecsós sertésszelet egy olyan étel, amit korábban számos kisvendéglőben ehettünk. Mostanra sajnos sem a kisvendéglőket, sem a lecsós sertésszeletet nem leljük fel. Az EllenLábas csatornán visszahozzuk nektek, méghozzá egy olyan recepttel, amit másutt még nem láthattatok.

A lecsós szeletet (ahogy a lecsót is) mindenki másként készíti. Az EllenLábas csatorna célja megmutatni olyan praktikákat, amelyeket mi is ellestünk másoktól. A nagyszülők néha pontosan tudták, mitől lesz igazán finom egy vacsora. 

Ezt mutatom be nektek, családi recept alapján. Ha tetszett a videó, iratkozz fel a csatornámra, hogy többször találkozhassunk! 🙂 Köszönöm!

Hozzávalók:

  • lecsópaprika
  • erős paprika (hegyes erős, ha szeretitek)
  • pirospaprika
  • paradicsom (friss)
  • paradicsom (egész, konzerv)
  • 500g sertéskaraj
  • 5 közepes fej hagyma
  • titkos hozzávaló (az előző lecsós videómban megtaláljátok.)
  • kevés olaj
  • ízlés szerint tojás is adható hozzá
  • só, bors
  • lecsókolbász (opcionális)

Valaki tesz őrölt pirospaprikát a lecsóba, van, aki nem szereti. Mindegyik megoldás jó, én nagyon szeretem, ezért teszek bele. Vigyázzatok, ha hegyes erőspaprikából készítetek lecsót, mert a kapszaicin kipárolog belőle, és irritálhatja a nyálkahártyát!

A legbátrabbak habanerot vagy más chilifélét is tehetnek bele, valamint a tetejére tejfölt, szintén azoknak, akik szeretik feszegetni a határaikat.

Íme a videó:

További cikkeinkért kattins ide! Ha tetszett a lecsós sertésszelet videó, kérlek, iratkozz fel a csatornámra! Köszönöm!

loading...