
A lecsós sertésszelet egy olyan étel, amit korábban számos kisvendéglőben ehettünk. Mostanra sajnos sem a kisvendéglőket, sem a lecsós sertésszeletet nem leljük fel. Az EllenLábas csatornán visszahozzuk nektek, méghozzá egy olyan recepttel, amit másutt még nem láthattatok.
A lecsós szeletet (ahogy a lecsót is) mindenki másként készíti. Az EllenLábas csatorna célja megmutatni olyan praktikákat, amelyeket mi is ellestünk másoktól. A nagyszülők néha pontosan tudták, mitől lesz igazán finom egy vacsora.
Ezt mutatom be nektek, családi recept alapján. Ha tetszett a videó, iratkozz fel a csatornámra, hogy többször találkozhassunk! 🙂 Köszönöm!
Hozzávalók:
- lecsópaprika
- erős paprika (hegyes erős, ha szeretitek)
- pirospaprika
- paradicsom (friss)
- paradicsom (egész, konzerv)
- 500g sertéskaraj
- 5 közepes fej hagyma
- titkos hozzávaló (az előző lecsós videómban megtaláljátok.)
- kevés olaj
- ízlés szerint tojás is adható hozzá
- só, bors
- lecsókolbász (opcionális)
Valaki tesz őrölt pirospaprikát a lecsóba, van, aki nem szereti. Mindegyik megoldás jó, én nagyon szeretem, ezért teszek bele. Vigyázzatok, ha hegyes erőspaprikából készítetek lecsót, mert a kapszaicin kipárolog belőle, és irritálhatja a nyálkahártyát!
A legbátrabbak habanerot vagy más chilifélét is tehetnek bele, valamint a tetejére tejfölt, szintén azoknak, akik szeretik feszegetni a határaikat.
Íme a videó:
További cikkeinkért kattins ide! Ha tetszett a lecsós sertésszelet videó, kérlek, iratkozz fel a csatornámra! Köszönöm!