Időjárás: A nyár eddigi legerősebb hidegfrontja érkezik, erre készüljön

Friss időjárás: délután jön a vihar, kiadták a figyelmeztetést

Időjárás: A nyár eddigi legerősebb hidegfrontja érkezik, erre készüljön. Heves zivatarokat, szelet, a hét közepére tíz fokos lehűlést hoz. Csütörtökre távozik hazánkból, írja az Időkép.

Hétfőn megerősödő délnyugati széllel tovább fokozódik a meleg, 31-36 fokos kánikulában lesz részünk. A nap nagy részében sokat fog sütni a nap, majd késő délutántól, estétől egy északnyugat felől közeledő hullámzó hidegfront hatására az ország északi felén egyre többfelé kell zivatarokra, heves zivatarokra készülni.

A zivatarok rendszerbe is szerveződhetnek,

vonulásukat felhőszakadás, 100 km/órát meghaladó szél és nagy méretű jég kísérheti, emiatt a legtöbb északi megyére narancssárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Éjjel már délebbre is kiterjed a zivatartevékenység, kedden pedig többfelé, több hullámban lehetnek záporok, zivatarok. Heves zivatarok főként délen és keleten várhatók ezen a napon. A délnyugati szél késő délutántól egyre többfelé északnyugatira fordul, és zivataroktól függetlenül is megerősödik. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt: északon és nyugaton 24-29, délen és keleten még 30-36 fok várható.

Szerdán is számítani kell még záporokra, zivatarokra, de délután egyre inkább keletre korlátozódik a csapadék. Az északnyugati szél erős, a Dunántúlon, majd a középső tájakon is többfelé viharos lesz, a legerősebb széllökések sebessége zivataroktól függetlenül is elérheti a 70-80 km/órát. Jelentős lehűlésre készülhetünk, keleten még 26-29, máshol már csak 19 és 25 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Csütörtökre a front elhagyja térségünket, keleten, északkeleten lehetnek még eleinte záporok. Hajnalban a szélcsendes völgyekben 10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, napközben pedig az élénk, erős szélben nem lesz melgeebb 22-27 foknál.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...