Nyílt levél Orbánhoz: klímát minden magyar idős embernek

Félmilliárd forintot utazgattak el Orbánék

Nyílt levél Orbánhoz: klímát minden magyar idős embernek. Lehet, hogy a Fidesz nem hisz a klímaváltozásban, mi viszont a bőrünkön érezzük annak hatásait.

Forró napot kívánok, miniszterelnök úr!

Remélem, a Karmelita falai között kellemesen hűsöl, és hogy kitisztíttatta klímáját a Cinege utcában is! Fontos a rendszeres karbantartás, mivel számos betegséget kaphatunk el a koszos légkondicionáló berendezésektől. Ha esetleg szól Mészáros Lőrincnek, talán ő a gázon kívül a hűtőberendezésekhez is ért. Aki ilyen sikeres, sokféle talentummal rendelkezhet.

Azért írok Önnek, mert felháborítónak tartom, hogy amíg a sportlétesítmények klimatizált belső terekkel várják az odalátogatókat, addig az idősotthonokban, a kórházak egy részében nincs légkondicionálás. Ahogy a panelokban élő idős, beteg embereknél sem áll rendelkezésre klíma. Nem igazán értem ennek okát.

Segíthetne, de nem teszi. Miért van ez? (Nyílt levél Orbánhoz, folytatódik az aszalódás)

Ha a gazdaságunk valóban olyan erős, mint ahogy állítja, miért nem gondoskodott olyan kormányzati programokról, amelyeket igénybe vehetnek a rászoruló nyugdíjasok is? Nekik kötelező elviselni a hőséget, és nem jár az emberhez méltó időjárás? Tudom, hogy az idős ember a Fidesz számára csak kolonc, és talán még örülnek is neki, hogy pokoli hőségben fellépő betegségek folytán kevesebb teher marad a nyugdíjrendszeren. Ennek ellenére embertelennek tartom, hogy keringési rendellenességekkel, szív- és érrendszeri problémákkal küzdő betegek 40 fokban aszalódjanak egy kórházban vagy akár otthonukban. Mennyiben segíti ez a gyógyulásukat, miniszterelnök úr?

Lehetne klímára pályázni, ha jönnének az EU-s pénzek. A korrupció miatt azonban ezeket távol tartják tőlünk, mert bevásárolnának emelt áron kétszázezer működésképtelen klímaberendezést, ahogy a lélegeztető-gépeket annak idején. Mondjuk valami ismeretlen kínai befektetőtől, aztán a pénznek se híre, se hamva.

Tudjuk, hogy amíg ez a kormány ül a trónon (mert kormányozni nem tud), nem lesz változás a klímák ügyében sem. Ennek ellenére fontosnak tartottam felhívni a figyelmet erre a szó szerint „égető” problémára. Addig is kitartást Önnek és családjának ebben a nagy melegben!

Üdvözlettel,
Jabronka Richárd

Ha a „Nyílt levél Orbánhoz” című cikkünkkel egyetértesz, kérjük, oszd meg Te is! További cikkeinkért kattints ide! Ha unod a politikát, és főznél valami mennyeit, ide kattints!

loading...