A fideszes megmondóember letolvajozta Mészáros Lőrincet

A fideszes megmondóember Mészáros Lőrincet kezdte el szidni. A képen Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc.
Kép forrása: MTI

Pesty László fideszes megmondóember, dokumentumfilm-rendező, szokatlanul őszinte beszédet mondott az idei Tusványos rendezvényen.

A fórumon, amelyen többek között Bayer Zsolt publicistával vitatták meg a nyugati világ és különböző politikai személyiségek témáját, váratlanul arról beszélt, hogy a magyar konzervativizmus és jobboldaliság kárt szenvednek a lopásoktól, csalásoktól és zsarolásoktól – ami egyfajta „Lölő-jelenség” Magyarországon.

„az, hogy a kirakatban lopunk, csalunk, zsarolunk, ez ugyanaz, mint a Lölő-jelenség Magyarországon, a Lölő-klán, a Biden-klán, a kirakatban lopunk, csalunk, hazudunk, kompromittálva egy történelmi eszmét, förtelem mind a kettő.”

A videofelvételen látszik, hogy Pesty mellett ülők kissé meglepődtek, de senki sem reagált az állításra.

Később, amikor a riporter megkérdezte tőle, mire gondolt pontosan, azt mondta, hogy Joe Biden amerikai elnökről beszélt, és arra utalt, hogy az ő tevékenysége káros a Demokrata Pártnak. Azonban azt is hozzátette, hogy nem tudja pontosan, kikre vonatkozik a „Lölő” elnevezés Magyarországon, de úgy véli, hogy az bármilyen olyan jelenséget jelölhet, ami károsítja a magyar konzervativizmust.

Én sejtem, hogy kire gondolnak a magyar honfitársaim, amikor Lölőznek, bár tényleg nem tudom, hogy kit neveznek így, de…”

A riporter megjegyzi, Mészáros Lőrincet nevezik így. Pesty László azt feleli erre, hogy ő azt hitte, hogy Szíjj Lászlót. Az interjú a továbbiakban arról szól, lehet, hogy a Lölő-jelenségbe beleértendő Szíjj László is.

„Az a baj, hogy én egy csökkent értelmű medvebocs vagyok, összevissza beszél az ember, összetéveszti Szíjj Lászlót Micimackóval, vagy esetleg a Fülessel, mondtam, amit mondtam, aki érti, érti, aki meg nem érti … az érti.”

Pesty László hangsúlyozta, hogy már harmincöt éve támogatja a Fideszt és sosem fogja elárulni a pártot. Végül azt tanácsolta a fideszeseknek, akik esetleg meglepődtek az állításain, hogy fontolják meg a „érted haragszom, nem ellened” idézetet. A fideszes megmondóember harmincöt év után is gáznak érzi a Lölö-jelenséget.

További cikkeinkért kattints ide! Ha ebben a hőségben izgalmas és költségkímélő recepteket keresel, ide kattints!

loading...