Orbánnak főhet a feje: belekeverik egy focibotrányba

Akkugyári vendégmunkások állnak be kémiatanárnak.

Orbánnak főhet a feje: belekeverik egy focibotrányba.

Hétfőn rendeznék a Fortuna Düsseldorf-Puskás Akadémia barátságos futballmérkőzést, a német klub szurkolói viszont egyáltalán nem örülnek az ellenfélnek, és arra kérik a csapatukat, hogy ne játssza le a meccset – írja a 444 a Rheinische Post cikke alapján.

A német lap szerint a csapat ultrái azért szólították fel a Fortuna Düsseldorfot, hogy mondja le a meccset, mert az „Orbán-csapat minden szinten ellentmond a Fortuna Düsseldorf által képviselt értékeknek”.

„Az Orbán Viktor miniszterelnök által alapított klub egy autokrata, antidemokratikus és intoleráns világnézetet szimbolizál. Ez a klub nem más, mint a korrupció terméke”

– írják a levélben.

A szurkolók követelésére egyelőre nem érkezett válasz. A Fortuna Düsseldorfot 1895-ben alapították, jelenleg a Bundesliga 2.-ben szerepel. A 2005-ben alapított felcsúti klub a magyar bajnokság legutóbbi idényében a negyedik helyen végzett – írja a 444.

Orbán Viktort nem nagyon kedvelik a német focidrukkerek. Tavaly a Union Berlin szurkolói akadtak ki azon, hogy a magyar miniszterelnök meglátogatta a klubot. A szurkolók a klub közösségi oldalán élesen kritizálták a klubvezetőket a találkozó engedélyezése miatt. A tiltakozók szerint Orbán politikája szerintük szembemegy a klub alapszabályában megfogalmazott alapértékekkel.

Az Unionnak ez után muszáj volt egyértelművé tette, hogy a miniszterelnök magánemberként ment el a stadionba, ha már egyébként is Berlinben volt, a klub pedig semmilyen tevékenységet nem folytatott Orbánnal, hivatalosan nem fogadták őt.

Nagyon kínos: egetverő marhaságot csinált Novák Katalin


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...