A DK rendkívüli ülésen leplezné le Orbán eltitkolt megszorító csomagját

DK: Kizsákmányolja az otthonápolást végzőket az Orbán-kormány

A Demokratikus Koalíció kezdeményezi, hogy a rendkívüli parlamenti ülésen vegyék napirendre Orbán már határozatba foglalt, de részleteiben egyelőre eltitkolt megszorító csomagját és az Erasmus ellehetetlenítését is.

Mi lesz a családi adókedvezménnyel és a családi pótlékkal? Mi lesz a családi adókedvezménnyel és a családi pótlékkal? A DK Orbán Viktortól és minisztereitől vár választ a már kormányhatározatba foglalt megszorító csomaggal kapcsolatban.

Bő egy hete jelent meg az a vészjósló kormányhatározat, amely összefoglalja az Orbán-kormány következő megszorító csomagját, emlékeztet közleményében a Demokratikus Koalíció.

A határozat a családtámogatásokon; azaz a családi adókedvezményen, a családi pótlékon, az anyasági és lakhatási támogatásokon, valamint a nagycsaládos kedvezményeken akar „megtakarítást”, azaz megszorítást elérni. A megszorítócsomag tervét maga a miniszterelnök, Orbán Viktor írta alá. Annak részletes tartalmáról azonban azóta is titkolózik az ország előtt.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdésben követel választ Orbán Viktortól és minisztereitől az újabb megszorítócsomaggal kapcsolatban.

  • Mire készülnek?
  • Csökkentik vagy el is törlik a családi adókedvezményt és a családi pótlékot?
  • Mit fognak tenni az anyasági és lakhatási támogatásokkal?
  • Véget érnek-e a nagycsaládos kedvezmények?
  • Hány milliárd forintot akar a kormány megszorítani – vagy ahogy ők mondják, „megtakarítani” a családtámogatásokon?

– sorolja a súlyos kérdéseket a DK korábbi közleménye a megszorításokkal kapcsolatban.

A DK szerint a magyaroknak joguk van tudni, hogy mi vár rájuk, ha marad az Orbán-kormány.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...