Így védené meg tavainkat az Árnyékkormány

Így védené meg tavainkat az Árnyékkormány

Így védené meg tavainkat az Árnyékkormány.

Rengeteget beszélünk a Balatonról és a Fertő tóról, a Velencei-tóról azonban méltatlanul kevés szó esik. Pedig itt is ugyanazok a problémák, mint máshol: luxusüdülők épülnek a parton, a szabadstrandokat beépítik és a víz és a környezet védelmére sem ügyel a kormány.

Így történhetett meg, hogy egyszer elpusztult halak lebegtek a felszínen, vagy hogy Gárdonyban a helyiek tiltakozása ellenére építették be a szabadstrandot.

Az Árnyékkormány szerint mindent meg kell tennünk a tavaink védelméért. Ezért dolgozták ki a Balaton-mentőcsomagot is, amely után, ha hatályba lépne, a lakók tudta nélkül nem valósulhatna meg többet egy környezetpusztító beruházás sem. Építési moratóriumot vezetnének be a parttól mért 30 méteres sávra, és elbontatnák az engedély nélkül épült épületeket. Szigorú szabályozással óvnák meg a parti zöldfelületeket, valamint biztosítanának legalább egy szabadstrandot minden Balaton-parti településen a helyiek számára.

Jól látszik: a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány azon dolgozik, hogy a természet mindenkié legyen, és senki se sajátíthassa ki a tavainkat.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...