Dobrev Klára: Minden magyar család tett egy lépést hátra az elmúlt hónapokban

Dobrev Klára: Minden magyar család tett egy lépést hátra az elmúlt hónapokban

Az OECD legfrissebb jelentése szerint az összes vizsgált ország közül Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben a reálbér. Dobrev Klára szerint minden magyar család tett egy lépést hátra az elmúlt hónapokban.

Hogy mit jelent ez? Dobrev Klára elmagyarázta:

Ez azt jelenti, hogy az Európa rekorder orbáni infláció miatt minden magyar család tett egy lépést hátra az elmúlt hónapokban. 

Orbán Viktor az emberekkel fizettette meg az orbáni infláció és a rossz gazdaságpolitikájának az árát. Ez a legújabb, lesújtó kutatás is világosan megmutatja, hogy hogyan élnek a magyarok a mindennapokban. Akárhányszor bemegyünk a boltba, minden egyre csak drágább lesz, miközben azt látjuk, hogy a bérünk marad a régi. Ezért egyre több mindenről kell lemondanunk: akár a boltokban, akár most nyáron, amikor nyaralni készülünk.

Az Árnyékkormány szerint, amíg maradnak az áremelések, maradnak a megszorítások, azaz amíg marad ez a kormány, addig feltartóztathatatlanul fogunk száguldani a lejtőn. Ebből csak a kormányváltás a kiút. 

Dobrev Klára és árnyékminiszterei felkészültek arra, hogy egy kormányváltás után letörjék az Európa rekorder orbáni inflációt, és egy igazi, szociáldemokrata fordulatot hajtsanak végre. Hogy végre ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek az országban.

  • Be fogjuk vezetni az európai minimálbért,
  • meg fogjuk emelni a közalkalmazottak bérét,
  • az adórendszer átalakításával segíteni fogjuk a kis- és középvállalkozásokat,
  • magasabb bérekhez fogjuk kötni a stratégiai partnerségeket és kormányzati támogatásokat,
  • meg fogjuk erősíteni az oktatást és a szakszervezetiséget

– az Dobrev Klára Árnyékkormányának ígérete.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...