Egy négygyermekes anyuka olcsó recepteket kért, ízekre szedték

Négygyermekes anyuka kér segítséget.

Nem egyszerű Magyarországon élni, főleg ha valakinek családja is van. A családbarát kormány ugyanis akkor sem segít, ha ártatlan gyerekek kerülnek nehéz helyzetbe. Ez derül ki abból az esetből is, amelynek főszereplője egy négygyermekes anyuka, aki csak olcsó receptekért jött.

A rosszindulatért nem kell a szomszédba menni, a szomszéd jön át hozzánk vele. Az „olcsó, de kiadós ételek” nevű Facebook-csoportba érkezett egy kérdés névtelenül, amelyben költséghatékony receptekről érdeklődtek. Mindehhez meg is határoztak egy pénzügyi keretet (a hét végéig 5 ezer ft áll a rendelkezésre, 6 tagú családnak kell főzni.)

Erre aztán jöttek a károgók, és elmondták, hogy a bejegyzés írója miért is szerencsétlen.

 

A négygyermekes anyuka segítséget kérni jött, de letorkolták.
fotó: ellenszel.hu

Nem bántak vele kesztyűs kézzel a károgók.

Utánajártunk, hogy vajon tényleg ennyire rosszul csinál mindent a bejegyzés írója, vagy valóban bajban van, ezért megkértük, hogy írjon privát üzenetet.

A négygyermekes anyuka megkeresett minket. Kiderült a privát beszélgetés során, hogy:

  • A család férfi tagja dolgozik folyamatosan.
  • Régen egy tanyán éltek, bedőlt a hitelük. Az ajkai családok átmeneti otthonától kaptak egy lakást, amit 3 évig kedvezményesen bérelhettek. Ez az idő lejárt, most 150 ezret fizetnek rezsivel együtt albérletre.
  • A gyermekek közül az egyik 2 éves, ebből adódóan otthon van vele az anyuka.
  • Az egyik gyermek étkeztetését költségesebb megoldani, mivel gluténérzékeny.
  • A végrehajtóval sikerült egy megegyezést kötni, így havi 30 ezer forintos törlesztőt fizetnek, inkasszójuk nincs.
  • Péntekenként a gyermekjóléti szolgálat ad nekik egy csomagot, a tartalma kiszámíthatatlan. Néha zöldség, néha pékáru, amit éppen kapnak.
  • A négygyermekes anyuka profilja lekövethető, a rokonsági, kapcsolati hálója is, valós személy, a telefonszáma, címe is ismert.
  • Azért névtelenül írt, mert nem akarja, hogy a gyerekeit lenézzék a suliban, de a segítő szándékú embereknek az összes elérhetőségét megadja.
  • A fotók alapján látható, hogy a gyermekei tiszták, rendezettek, szeretetben nevelkednek.

A humanizmus jegyében úgy döntöttünk, hogy segítünk a családnak, ezért összekötjük a őket azokkal, akik szeretnének segíteni nekik. Az élelmiszert is ugyanúgy elfogadják, nem csak pénzzel segíthetsz. Ajkán laknak.

Ha segítenél, írj az Ellenszél Facebook-oldalára egy üzenetet, és megadjuk a család elérhetőségeit. Jön a húsvét, miért ne tehetnénk jót olyanokkal, akik rászorulnak? Nem muszáj a templom perselyébe dobni a pénzt, ez legalább jó helyre megy.

 

loading...