A minőségi sneakerek története és a sikerük titka

 

 

Az elmúlt években bőven akadt olyan cipő, amelyek szinte az egész világot felrobbantották. A mai generáció számára hatalmas érdeklődést generálnak a sneakerek, hiszen szinte minden világsztár ezekben jár. A surranók története régre visszanyúlik, hiszen a kényelmes sportcipők nem az utóbbi években jelentek meg a boltok polcain. 

 

Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan kerültek a képbe ezek a modellek, valamint kitérünk a sikerük titkára is.

 

Nem ma kezdődött

 

Bár a kisebb márkák esetében lehet, hogy csak pár éve beszélhetünk nagyobb sneaker kínálatról, azért valljuk be, nagyon nem ma kezdték. Ezek a modellek világszerte sikeresek, főleg Amerikában, de ma már Európában és Ázsiában is nagy népszerűségnek örvendenek. 

 

A True to Sole Yeezy sneakerjeinek eredete sokkal előbbre nyúlik vissza, mint azt gondolnánk. Az alkotó, Kanye West 2005-től áll kapcsolatban az adidas-szal és a Nike-val. Ebben az évben akarta megszerezni az első hivatalos együttműködését, aminek a középpontjában a Dropout Bear állt volna, ez viszont nem valósult meg. Két évvel később viszont sikerül elkészíteni az első saját darabját a BAPE-vel karöltve. Ezt követően még hosszú út állt előtte, hogy végül a Nike-nál kössön ki. 

 

Az első Nike Air Yeezyk

 

Rengeteg változtatás és beszélgetés előzte meg az első Nike Air Yeezy lépőket, amelyek végül 2009-ben jelentek meg először. Ezeket már a népszerű Air Sole buborékokkal ellátták. Ugyanebben az évben, mielőtt a következő kollekció napvilágot látott volna, a rapper szerződést kötött a Louis Vuitton divatházzal. Ennek köszönhetően egy három sziluettet tartalmazó mutatós kollekciót dobtak piacra. Az ár igen borsos volt, hiszen egyetlen darab kiskereskedelmi ára akkor 1000 dollár körül volt. 

 

A híresség minden párt valamilyen hozzá közel álló munkatársáról nevezett el, így lett Don, Mr. Hudson, valamint Jasper a három darab neve. Manapság ezekért a sneakerekért már nagyjából a tízszeresét kérik el. Annyira sikeres volt és annyira gyorsan elfogyott, amire nem is gondoltak, de ez még csak a kezdet.

 

Egyre feljebb a ranglétrán

 

2012-ben kiderült, hogy a Nike-val való együttműködésnek még közel sincsen vége. Jött Yeezy 2 új funkcióval bővült kollekciója, aminek különlegességét a hullámos sarok és a felső kígyóbőr rész adta. Az eredeti Air Yeezy colorway-ből összesen 5000 pár készült, amik szinte pillanatok alatt elkeltek, köszönhetően a sneakerheadek vásárlási lázának. 

 

Egy évvel később azonban Kanye elhagyta a Nike-t, majd új szerződést írt alá az adidas-szal, így megszületett a Yeezy Boost 750, ami számtalan színállásban volt kapható. Ott van például a Triple Black, a Grey Gum, valamint a Chocolate. A 750-es modell a True to Sole webshopjában is megtalálható, de akár fel is lehet próbálni, hiszen a budapesti üzletben ebben is segítségünkre lesznek. Itt kizárólag bevizsgált, eredeti sneakereket vásárolhatunk. Mivel a jelenlegi piacon sok a hamisítvány, így nem árt óvatosnak lenni, ha márkás lépőt rendelünk.



loading...