Mikor érdemes tabletet vásárolni?

Tabletvásárlás előtt számos márka rengeteg típusa kerülhet a szemünk elé. Azonban vannak kiemelkedő darabok is, melyek szinte bármilyen esetben megállják a helyüket. Bár az is igaz, hogy önmagában egy tablet is számos előnnyel rendelkezik. De ha ez épp egy olyan modell, ami könnyű és hatékony felhasználást tesz lehetővé, akkor az kiemelkedhet a mezőnyből.

 

A tabletek csúcsa lenne az Apple iPad?

 

A piacon számos kiváló tablettel találkozhatunk. Sok esetben dönt az ár, hogy végül melyiket választjuk, de ha nem kényszerülünk kompromisszumokra, akkor olyan kiemelkedő darabokat is választhatunk, mint amilyenek az Apple iPadek a PC Aréna oldalán.

 

A legújabb modellek immár óriási teljesítményre képesek, használható hozzájuk az Apple Pencil is, sőt akár még egy Smart Keyboarddal is kiegészíthetőek, mellyel gyorsabbak és még kreatívabbak lehetünk akár útközben is! De mellettük szól még a kiváló üzemidő, az USB-C port, a gyönyörű képernyő is. Sokoldalú, magas teljesítményre képes, fejlett eszközökről van szó.

 

Miért érdemes egyáltalán tabletet vásárolni? Mit lehet vele csinálni?

 

A mai modern tabletek, mint amilyenek például az iPadek is, számos tevékenységhez használhatóak. Nézzünk is párat ezek közül:

 

  1. Film és sorozatok nézése. Nagy szabadságot ad, hogy könnyen hordozható. Legyen szó ágyról, kanapéról vagy fotelről, minden pozícióban ugyanolyan jól fogjuk látni kedvenc filmünket, sorozatunkat. És nem kell túl közelről sem néznünk, mert kellően nagy a kijelzője.
  2. Böngészés. Újságok olvasása, online hírolvasás, böngészés, videók megtekintése és hasonló tevékenységre kiválóan alkalmas útközben is.
  3. Rajzolás, jegyzetelés. Az iPadekhez használható Apple Pencil segítségével szabad kézzel rajzolhatunk vagy jegyzetelhetünk.
  4. Multimédia. Fényképek és videók megtekintése, zenehallgatás, esetleg mindezek szerkesztése.
  5. Oktatás. Mindent meg tudunk oldani egy tablet segítségével, amire csak szükségünk van ahhoz, hogy tanuljunk. Online tanfolyamok, e-könyvek olvasása, tanulást segítő alkalmazások futtatása, stb.
  6. Játék. Számos klasszikus és modern játék applikáció érhető el tabletekre is.
  7. Munka. Szövegírás, marketingfeladatok, prezentációk készítése, e-mailek kezelése, nyilvántartások vezetése, stb. Számos olyan munka van, amit egy tabletről kényelmesen el lehet végezni.

 

Ha lehet választani, akkor iPad vagy MacBook?

 

Az ilyen kérdésekre mindig nehéz válaszolni, ha nem ismerjük az adott szituációt, igényeket. Ezek fogják ugyanis meghatározni, hogy mire is van igazán szükségünk.

 

Ha maximális teljesítményre, számítógépes programok futtatására, hatalmas tárhelyre és a lehető legnagyobb kijelzőre van szükségünk, akkor a MacBook lesz a jó választás.

 

Vagy egy egyszerűen használható, mobilis, kompakt készülékre van szükségünk, mert sokszor használjuk útközben? Vagy kreatív tevékenységre, pl. rajzolásra használnánk? Esetleg egy kiválóan használható hordozható médialejátszóra van szükségünk? Ez esetben egyértelműen az iPad mellett kell letenni a voksunkat.loading...