A NATO asztalt borított: nem sikerült Orbán terve

Az Orbán-kormány megsemmisítené a szakszervezeteket a DK szerint.
Fotó: Ellenszel.hu

Amióta Orbán Putyinnal barátkozik, sok mindenben segített a magyar kormány az oroszoknak. 2015 óta például bojkottálják Ukrajna NATO-csatlakozását. Ha ez nem lett volna így, talán a háború sem tör ki, hiszen Oroszország nem mert volna ujjat húzni a nyugati katonai szövetséggel. Egy független államot azonban gond nélkül lerohant.

Az uniós Európa-ügyi miniszterek brüsszeli tanácskozásán részt vevő Szijjártó kedden délelőtt találkozott Jens Stoltenberggel, a NATO főtitkárával.

Ezt követően kizárólag a kormánypárti magyar propaganda-újságoknak tartott sajtótájékoztatót a miniszter. Ezen elmondta, hogy a főtitkárral folytatott megbeszélésén szóba került Ukrajna NATO-integrációja. Magyarország 2015 óta blokkolja ezt a folyamatot. Arra hivatkozva, hogy Ukrajnában folyamatosan csorbítják a nemzeti közösségek, közöttük a magyar nemzeti kisebbség jogait.

Mi a blokkolás? Orbán és a magyar kormány nem járult hozzá ahhoz, hogy nagykövetinél magasabb szintű egyeztetést folytasson a katonai szövetség az ukrán féllel. Ehhez pedig tartották magukat mindeddig, 2015 óta. Úgy is, hogy mindenkinek egyértelmű volt a Putyinnak való segítő szándék Orbán részéről. Közben folyamatosan igyekeztek meggyőzni a magyar kormányt, hogy ne a NATO-csatlakozás rovására intézzék el a vitáikat az ukránokkal.

Hatalmas és folyamatos az óceán mindkét oldaláról a nyomás arra nézve, hogy Magyarország adja fel ezt a pozícióját – fogalmazott Szijjártó. Majd hozzátette, hogy a Jens Stoltenberggel folyatott megbeszélésen a NATO főtitkára közölte vele, hogy a magyar álláspont dacára „különböző okok miatt” az április 4-5-én tartandó NATO-külügyminiszteri ülés időpontjára összehívja a NATO-Ukrajna miniszteri szintű egyeztetést is.

Ez a döntés sérti a NATO egységét, az eljárásrendet, de nem tehetünk mást, mint tudomásul vesszük – mondta ezzel kapcsolatban Szijjártó Péter. A miniszter megjegyezte: a főtitkár ígéretet tett arra, hogy teret ad a kisebbségvédelemmel kapcsolatos felvetéseknek.

Ha a magyar kisebbségeket védené a kormány, a kárpátaljai magyarokat sem sorozzák be katonának, mert NATO-tagok lennének

A magyar kisebbség védelme nem több a színháznál. A Putyinnal kötött szövetség okán tett meg mindent Orbán Viktor annak érdekében, hogy Ukrajna ne lehessen NATO-tag. Ezzel azt érte el, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, vele együtt az ott harcoló magyarokat.

A Fidesz-KDNP tehát nyakig benne van a fegyveres konfliktus okaiban, az összes, a fronton harcoló magyar katona sérülése vagy halála az ő lelkükön is szárad. Ezek után még mindig van bőr azon a vastag, fideszes arcon, hogy ezt kiírják:

A NATO lesöpörte Orbán tervét.
Forrás: Magyarország Kormánya Facebook-oldal

A magyarok és az ukránok vállvetve harcolnak az orosz agresszor katonái ellen. A kárpátaljai magyarok csak magukra számíthatnak. A Fidesz pedig kulturális diszkrimináción pörög, mikor emberi életek múlnak el a harcmezőn. Ez vetítés, bohócparádé felénk, szerencsésebb magyarok felé, akik a határon innen születtünk.

Orbán megint veszített, ezúttal a NATO-val szemben. Lehet ezt magyarázni, de ezek a szikár tények.

loading...