Dobrev Klára a brit árnyék-miniszterelnökkel tárgyal

A DK kiáll a kirúgott tanár mellett.
Fotó: DK hivatalos oldala

Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök Londonban találkozik a brit árnyék-miniszterelnökkel. Kétnapos hivatalos látogatáson vesz részt szerdától az Árnyékkormány az angliai fővárosban, ahol a brit árnyékkormánnyal folytat kétoldalú tárgyalásokat.

Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök találkozik Keir Starmer brit árnyék-miniszterelnökkel, a közvéleménykutatásokban toronymagasan vezető Munkáspárt elnökével. A két árnyékkormány tagjai többek között az alábbi kétoldalú tárgyalásokon vesznek részt:

  • Dobrev Klára (árnyék-miniszterelnök) és Molnár Csaba (az árnyékminiszterelnök helyettese) – Keir Starmer (árnyék-miniszterelnök) és Angela Rayner (az árnyék-miniszterelnök helyettese)
  • Molnár Csaba (árnyék-kancelláriaminiszter) – Steve Reed (árnyék-lordkancellár, igazságügyi árnyékminiszter)
  • Arató Gergely (kormányprogramért felelős árnyékminiszter) – Matthew Western (az árnyékkormány felsőoktatásért felelős államtitkára), valamint Kerry McCarthy (az árnyékkormány klímavédelemért felelős államtitkára)
  • Vadai Ágnes (honvédelmi árnyékminiszter) – Holly Lynch (az árnyékkormány védelem- és biztonságpolitikáért felelős államtitkára) valamint Chris Evans (az árnyékkormány hadiipari beszerzésekért felelős államtitkára)
  • Rónai Sándor (árnyék-külügyminiszter) – David Lammy (árnyék-külügyminiszter) továbbá Lord Collins of Highbury (a Lordok Háza külügyekért felelős árnyékszóvivője)

Az egyeztetések központi témáit képezik többek között a legfontosabb kül- és biztonságpolitikai kérdések, az Egyesült Királyság és Magyarország jövőbeni együttműködése, valamint a Nagy-Britanniában élő magyar állampolgárok helyzete. Az Árnyékkormány londoni útjának részleteiről Dobrev Klára és az Árnyékkormány tagjainak hivatalos Facebook-oldalain tájékoztatja a közvéleményt a Demokratikus Koalíció.

„Mára az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy ismét erős nyugati szövetségeket építsünk, visszaszerezzük a bizalmat a magyar gazdaság iránt és megvédjük a magyar emberek érdekeit Nagy-Britanniában és Európa többi államában is” – írja közleményében a párt.

Valószínűsíthető, hogy Dobrev Klára és az Árnyékkormány tárgyalópartnerei megnyerik az Egyesült Királyságban a választásokat. Ez kiemelten jó partneri kapcsolatot jelenthetne a Dobrev Klára vezette Magyarország és Anglia között.

loading...