Hatalmas rendőri készültség New Yorkban Trump letartóztatása miatt

Hatalmas rendőri készültség New Yorkban Trump letartóztatása miatt
Kép forrása: AFP

Hatalmas rendőri készültség van New Yorkban és Washingtonban, miután Donald Trump szombaton arról posztolt közösségi oldalán,, hogy szerinte kedden le fogják tartóztatni. A korábbi elnök felszólította híveit, hogy tartsanak tüntetéseket, amikor ez bekövetkezik.

A CNN információi szerint minden New York-i rendőr egyenruhában és bevetésre készen áll kedden. A hatóságok azt nyilatkozták, hogy jelenleg nem tudnak semmilyen fenyegetésről, írja a Telex.

Trump szombati bejegyzésében azt írta, hogy a manhattani kerületi ügyészség „kedden le fogja tartóztatni a magasan vezető republikánus jelöltet és egyben az Egyesült Államok korábbi elnökét”. Annak ellenére, hogy szerinte az ügy egy „régi és teljes mértékben megcáfolt tündérmese”.

„Tüntessetek, vegyétek vissza az országunkat”

– zárta Trump a bejegyzést.

Hatalmas rendőri készültség New Yorkban Trump letartóztatása miatt

Trump szombati nyilatkozata ellenére egyáltalán nem biztos, hogy le fogják tartóztatni kedden, vagy valamikor később a hét folyamán. A stábja szerint ezt nem valamilyen külön nekik eljuttatott információk alapján, hanem a médiában megjelent hírekre alapozva írta ki.

Ha a manhattani kerületi ügyész úgy dönt, hogy vádat emel Trump ellen, ami több forrás szerint a napokban várható, az még nem jelenti azt, hogy le is tartóztatják, és bilincsben viszik el a korábbi elnököt.

Hiába van hatalmas rendőri készültség New Yorkban, ennek ellenére valószínűleg semmi nem történik majd. Egy, a Trump jogi csapatához közel álló forrás a CNN-nek azt nyilatkozta, hogy amennyiben Trump ellen vádat is emelnek, nem számítanak arra, hogy a korábbi elnököt a jövő hét előtt letartóztatnák vagy beidéznék. A manhattani kerületi ügyész irodája arról tájékoztatta őket, hogy kedden semmi fejlemény nem várható az ügyben.

Nem egyértelmű, hogy Trump honnan szedte, hogy kedden fogják letartóztatni. A korábbi elnök ügyvédje az NPR-nak is azt nyilatkozta, hogy nem kaptak semmi konkrét információt azzal kapcsolatban, hogy vádat emelnének a politikus ellen. Szerintük Trump a „médiában keringő” információk alapján spekulált.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...