Veszélyes csaló hálózza be a magyar internetezőket: felfedjük, ki ő

Veszélyes csaló hálózza be az embereket a magyar interneten.
Fotó: ellenszel.hu - képünk illusztráció

Veszélyes csaló garázdálkodik Magyarországon, aki iszonyatos, – talán még az „unokázós” gazembereknél is alattomosabb – módon veri át az internetezőket. Bűntársával felosztják a melót, vagy ahogy a BTK fogalmaz: bűnszövetségben követik el a csalást. Látva a tevékenységük milyenségét, a nyilvánosságot tartjuk a legkézenfekvőbb megoldásnak a leleplezésükre. Az Ellenszél cikke alapján pedig majd a rendőrség eldönti, hogy hivatalból eljárást indít-e ellenük.

A veszélyes csaló (az ötletgazda) háttere

Nevezzük nevén: Gálfalvy Gallikk Béla találta ki az egyre inkább terebélyesedő csalássorozatot. Ő egyfajta szittyák közül is a legszittyább „nagymagyar” kaliberű férfi. Úgy döntött, hogy megcélozza azokat az embereket, akik hiszékenyek, befolyásolhatók vagy éppen paranoiás képzetekkel küzdenek. Kitalált egy olyan elméletet, amely minden valóságalapot nélkülöz. Ezzel másokat tévedésben tartva, anyagi haszonra tesz szert, mindezt azok bevonásával a csalásba, akik maguk is áldozatok.

Gálfalvy még a rendszerváltás előtt sportminisztériumi dolgozó volt. Végzettsége alapján tesitanár, semmi köze nincs az orvosi pályához.

A módszer

A magát csak szerényen „szabadságharcosnak” hívó Gálfalvy azt állítja, hogy „a tudósok” szerint 120-140 évig is élhetnénk. Szerinte ez lehetséges, és ebbe a harcba hív minden olyan embert, akinek kinyitja a szemét az elméletével. Minderre létrehozott egy Facebook-csoportot is, ami mostanra már 1500 tagot számlál. A most következő sorok zavaróak lehetnek egyes olvasóinknak. Akármennyire abszurdnak tűnik, nagyon sokan bedőlnek neki.

Gálfalvy élő videóban mondta el a csoport tagjainak, hogy még a minisztériumi munkája idején megismert egy patológus orvost. Ez az állítólagos orvos elmondta neki, hogy az egész világot átverik, ugyanis nem a betegségekbe halunk bele. Az összes boncorvostól megkövetelik, hogy a halál okaként sztrókot, infarktust és egyéb más betegségeket jelöljenek meg. Az „igazság” azonban egészen más. Kiskorunkban az oltásokkal parazitákat juttattak belénk, amik hemzsegnek a belső szerveinkben. A covid oltással pedig „szuperparazitákat.” Amikor valakinek sztrókja lesz, valójában paraziták fúrják át az agyát, és boncolni is tilos, hiszen akkor kiderülne, hogy mindenkit tetőtől-talpig elleptek a paraziták. Legelőször a boncorvos barátja beszélt neki erről, aki azóta már Amerikába költözött, mert elüldözték, amiért nyilvánosságra akarta hozni ezt. (Természetesen semmilyen orvos nincs, nem nyilatkozott és a mendemondán kívül, amit Gálfalvy kitalált, nem tudunk mást róla.)

Minderről aztán többféle „bizonyítékot” mutat be a csaló. Ijesztő képeket, kitalált történeteket, források nélküli videókat. Egyszóval felépít egy rémisztő mesevilágot azoknak, akiket behálóz. Mi ebben az érdeke?

Gyógyulást ígér, és azt, hogy 140 éves korunkig is élni fogunk

A gyógyulásnak, amit Gálfalvy ígér nagy ára van. Forintban kifejezhető ára. Ő ugyanis bűntársával, Szabó Zsolttal a Mátrából gyűjtött gyógyfüvekből készült teakeverék lévén ígéri, hogy elűzi belőlünk a parazitákat. Na persze egy tea nem elég, a rendszeres használat szavatolhatja csak a matuzsálemi életkort.

Nem olcsó mulatság az örök élet. Egy 180 grammos tea 8000ft-ba kerül. 3 csomag rendelése esetén azonban a kiszállítási költséget elengedi a csaló. Jelenleg önkénteseket toboroz, hogy segítsenek csomagolni a teákat, mivel nem győzik ketten már. A lelkes jelentkezők természetesen nem kapnak honoráriumot, csak bevonják őket ebbe a bűncselekménybe. Ez a legújabb terve Gálfalvynak.

Megmutatjuk a képernyőfotókat minderről:

A veszélyes csaló csapatot toboroz. Az első levél, amit az érdeklődésünkre küldött. A veszélyes csaló 140 éves korunkig ajánlja az életet. Minden betegséget meggyógyít. Magyar termék, magyar csalóktól. Be is árazta a termékeket.

Azt hiszed, őrültség, és senki nem dől be a veszélyes csaló módszerének? Tévedsz!

Egy anyuka arról érdeklődik, hogy a 4 éves gyermeke is ihat-e a kotyvalékból. Gálfalvy rögtönöz is egy választ.

A veszélyes csaló a gyerekeket is veszélyezteti.

Több kommentár érkezik ezt követően, majd Gálfalvy „tisztázza” a helyzetet, amire egyből 25 lájkot kap.

Sok követője van a csalónak.

Összegezve tehát: Gálfalvy Gallik Bélának és bűntársának, Szabó Zsoltnak sokan dőlnek be. Természetesen semmi alapja nincs a parazitás elméletének. A világ összes orvosa, egészségügyi szakembere benne lenne az összeesküvésben, valamint a korboncnokok is. Mindezt miért? Még csak a meséjében szereplő gonoszok szándékára sincs válasza.

Ezt a cikket nevekkel, Facebook-profilokkal tettük közzé. Vállaljuk a pereskedést is, öröm lesz nyerni a bíróságon a két csalóval szemben, ha esetleg becsületsértésért polgári pert kezdeményeznek. Nagyon bízunk benne, hogy ez az írás eljut a potenciális áldozatokhoz, és abban is, hogy a magyar hatóságok nem maradnak tétlenek az ügyben. Köszönjük, ha Te is megosztod!

Jabronka Richárd

(Korábbi, internetes csalásokról szóló cikkünket itt olvashatod.)

loading...