Kertészkedésre fel!

Ha már beköszöntenek a melegebb napok, és madárcsicsergéstől hangos a kert, akkor bizony eljött a tavasz és vele együtt a tavaszi kerti tennivalók időszaka! Ezek közül a palántázás és az ültetés azok, amelyek eredményét később élvezhetjük majd. Hogy ez mindenképp így legyen, pár tanácsot érdemes megfogadni.

 

Mivel érdemes elkezdeni a munkákat?

 

Ha meg szeretnéd könnyíteni a kerti munkák elvégzését, akkor érdemes szétnézned a Mentool.hu kerti szerszámai között. Hiszen csak igényes szerszámokkal végezhetsz igényes munkákat, amelyekkel nemcsak sok-sok időt és energiát, hanem még némi pénzt is meg tudsz majd takarítani.

 

Vannak olyan alapvető növények, amelyekkel mindenképp érdemes elkezdeni a kerti szezont: paprika, paradicsom, hagyma, fokhagyma és borsó. Az első két növény melegkedvelő és igen érzékeny a csírázási, növekedési szakaszában. Ezeknek melegházi nevelésre van szükségük. Nagyon fontos, hogy a talaj, amibe teszed, mindig kicsit nedves legyen. Amikor pedig eljön végre a szabadföldbe kiültetésük ideje, nyugodtan tedd őket jó napos helyre. Hidd el, nagyon hálásak lesznek majd érte!

 

A kis hagymák és fokhagymák is nagyon szeretik a meleget és a folyamatos nedvesség utánpótlását. Gyorsan megnőnek, ha ezeket megkapják. A borsót nagyon sokan szeretik. Ez a növény azonban a tűző napra ne kerüljön, jobb neki inkább a félárnyékos vagy árnyékos terület. Nem is baj ez, a napos helyekre már a többiek pályáztak.

 

Klasszikus és modern kézenfogva

 

A Mentool.hu kerti szerszámai közül jó szolgálatot tehetnek a klasszikus darabok, az ásó, a kapa és a gereblye mellett a modern kerti eszközök és felszerelések is. A vakondhálóval távol tarthatod a gyökerektől a kedves kis ásóbajnokokat, a geotextília pedig segít elválasztani a talajrétegeket, kevesebb lehet így a gyom, és a növények gyökerei is kevésbé lesznek majd kitéve a fagy és a forróság okozta károsodások veszélyeinek. 

 

A mini szerszámokkal már a kisebbeket is korán bevonhatod a kertészkedés egyes fázisaiba. Nagyon sokat tanulhatnak így a világról és önmagukról is a gyerekek.

 

Megfelelő kerti eszközökkel garantált lesz a siker

 

Ha elvégezted a jó minőségű kerti szerszámaiddal a talaj előkészítésének a fontos műveleteit, akkor elvetheted a káposzta és a saláta magjait közvetlenül a szabad földbe. Olyan helyre telepítsd ezeket, amely gazdag tápanyagokban és jó a vízelvezetése is. 

 

A vetőburgonyánál azonban már komposztot is keverj a talajhoz, ez ahhoz szükséges, hogy megfelelő legyen majd a terméshozam. Érdemes már az ültetés során a megfelelő mélységre és sortávolságra is nagy gondot fordítani, valamint arra, hogy sok napfény érje majd a fejlődő növényeket.

 

A gondosan megválasztott, megfelelő kerti eszközökkel remekül haladnak majd az egyes kerti munkafázisok, sokkal kevésbé fáradsz el közben és sokkal több dologgal is végezhetsz. Alaposan gondold át, milyen darabokat választasz ezekhez!loading...