A csónakos rod pod választás tippjei

Mit nézzünk meg, mielőtt a csónakos rod pod keresését tekintve döntésre jutunk? Egyáltalán milyen előnyök és érvek szólhatnak a speciális bottartó állvány kiválasztása mellett? 

Milyen előnyökkel járhat horgászat közben az, ha a kiválasztást és a beszerzést a legnagyobb körültekintéssel sikerül végrehajtani? A cikkből máris kiderülnek a részletek.

Óriási előny, hogy ma már a csónakos horgászathoz is választható külön rod pod

Ami nagyban megkönnyíti a dolgát azoknak a horgászoknak, akik kimondottan nem a partról, hanem csónakban ülve szeretnék célba venni a halakat. Köztük is a nagytestű pontyokat és amurokat, amelyek a bojlis és feeder technika leggyakoribb célhalai.

Ebből kifolyólag igencsak megérheti szemügyre venni például a TackleBait.hu horgász webáruház rod pod arzenálját, merthogy dedikáltan a csónakos horgászathoz kitalált és fejlesztett darabokat is meg lehet találni.

Ennek köszönhetően nem kell házilag eszkábálni és barkács megoldásokat kitalálni, ha nem a vízpartról, hanem csónakos pecával szeretnénk eredményesek lenni. Máris adunk néhány tippet a tudatos választáshoz is.

Mik lehetnek a csónakos rod pod keresés legfőbb szempontjai?

Először is az állíthatósági, valamint a pozicionálási lehetőségekre érdemes külön figyelmet fordítani. Azért, hogy mindig az időjárásnak, a mederviszonyoknak és a halak kapókedvének megfelelően tudjunk variálni a magassággal.

Sőt, a modern változatok már egy speciális állítható karral is rendelkeznek, amely úgymond kiemeli a rod podot a csónakból. Ezáltal a botok megfelelő pozícióba helyezése kapcsán még inkább bővülnek a lehetőségek.

Persze az állíthatósági lehetőségeknek megfelelő stabilitás mellett kell érvényesülnie. A legjobb, ha ellentmondást nem tűrő rögzítési megoldást kapunk a pénzünkért cserébe. Így a váratlanul érkező vad kapásoknál sem kell botvesztéstől tartani.

Még néhány lényeges szempont a csónakos rod pod kereséshez

Figyelembe kell venni, hogy többféle csónaktípus is létezik. Ezért ideális esetben a kiválasztott modell egyaránt felerősíthető mondjuk a gumicsónak keresztfájára, illetve az alumínium változat szélére is.

A vízpart és a horgász hely megközelítésekor, valamint a pakolás ideje alatt nem hátrány, ha szállítási méret alapján is praktikus kivitellel van dolgunk. Vagyis ne okozzon fejtörést az állvány indokolatlanul nagy helyigénye.

Ami a felszerelést, vagyis a csónakra erősítést illeti, a rod podhoz tartozó szorítócsavaroknak könnyedén fixálhatónak kell lennie. Még egy további lényeges faktor, hogy a buzz bar magassága is állítható legyen, ezzel is növelve a peca közben tapasztalható kényelmet.

Amennyiben ezek a szempontok mind érvényesülnek, már csak a leginkább ígéretesnek vélt horgász helyeket kell célba venni, és máris várhatjuk a hangosan érkező kapásokat.loading...