Ennyit a gyerekvédelemről: Orbán barátai gyerekeket képeznek ki katonának

Az oroszok gyerekeket képeznek ki katonának. Ha Orbán Viktor komolyan veszi magát és a nap mint nap szajkózott politikáját, akkor most felszólal, és elhatárolódik ettől az agyrémtől. Ha azt nem teszi, akkor őt bizony nem a gyermekvédelem érdekli, csak saját politikai céljainak elérésére használja fel a magyar gyerekeket.

A Krím félszigetet megszállt orosz hatóságok gyerekeknek adnak katonai kiképzést, és mindezt a „gyerekek hazafias neveléseként” eufemizálják. A felvételen látható, ahogyan ünneplő ruhás, 10 éves forma gyerekek próbálnak összeszerelni lőfegyvereket, utána pedig fegyveres közelharcra tanítják őket, írja a hvg.hu.

Nem ez az első eset, hogy az oroszok gyerekeket használjanak fel a céljaikra. Korábban már érte őket olyan vád ukrán részről, hogy gyerekeket szerveztek be informátoroknak, akik pénzért jelentettek nekik az ukrán csapatok mozgásáról Kelet-Ukrajnában.

Mit szól ehhez a gyerekeket mindentől féltő, folyton gyermekvédelemmel kampányoló oroszpárti Orbán Viktor?

Van itt egy érdekes magyar dolog is:

Orbánék az Erzsébet táborokban hittant és „Testvéreket” küldenek a gyerekekre. 

Egy normális országban minden szülő maga dönti el, hogy hittantáborba akarja-e küldeni a gyerekét. El a kezekkel a gyermekeinktől!

testvéreket toboroznak az Erzsébet Táborokba, ahol a kiválasztott jelentkezők papi ajánlással tarthatnak gyerekeknek hitéleti foglalkozásokat. A táboroztatási program a Kormányon belül a Kulturális és Innovációs Minisztériumhoz tartozik.

Az Erzsébet Táborokba az alábbi feladatokat kell végrehajtania egy „TESTVÉRNEK”:

  • közreműködés és aktív részvétel a nyári Élménytáborok megvalósításában
  • bibliai alapú foglalkozások, áhítatok, imaesemények, istentiszteletek megtartása
  • a táborozó csoportok igényei szerint a kísérők és a gyermekek számára egyéni beszélgetések vagy csoportos beszélgetések lehetőségének biztosítása nem csak vallási kérdésekről
  • napközben a könnyebb megszólíthatóság érdekében becsatlakozás a tábori programokba
  • együttműködés a táborban dolgozó kollégákkal a tábori, lelki élet kialakítása érdekében
  • a TESO-k (Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársak) munkájának segítése

„Az ERZSÉBET TÁBOROK Magyarország legnagyobb táboroztatási programja, amelyet az egyházi hátterű Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (1134 Budapest, Váci út 35.; adószám: 18398304-2-41; kuratóriumi elnök: Hornyák Tibor) valósít meg közfeladatként az Erzsébet-táborokról szóló LXIV. törvény értelmében. A táboroztatási program a Kormányon belül a Kulturális és Innovációs Minisztériumhoz tartozik” – írják magukról.

Számos kérdést vet fel, hogy vajon mennyire helyes kisgyerekeket akaratukon és a szüleik akaratán kívül hitre „nevelni.” Az Erzsébet Táborokba ugyanis olyan gyerekek is eljuthatnak, akiknek a családi háttere nem enged meg más nyári élményt.

Ha tehát a szülők úgy döntenek, hogy a gyermeküket nem nevelik vallásosan, hanem hagyják őt kibontakozni, mire felnő, akkor két dolgot tehetnek:

  1. Nem engedik el táborba a gyermeket, megfosztva ettől őt a nyári élménytől
  2. Elengedik, és szó nélkül elviselik, hogy mindenféle „Testvérek” bevonják őket vallásos szertartásokba.

A kormányzati pénzekből támogatott táboroknak talán világiaknak kellene lenni. Az egyházak pedig bőven kapnak arra pénzt az adófizetőktől, hogy tematikus hittantáborokat szervezzenek vallásos családoknak.

loading...