Dobrev Klára: Európai Magyarországot kíván a magyar nemzet!

Egy éves az Árnyékkormány.

Dobrev Klára azzal kezdte március 15-i beszédét az Egyetem téren, hogy

„Hideg szél fúj, de megküzdünk az elemekkel. Az Orbán-rendszer elleni küzdelemre készülünk. Mit nekünk egy kis szél, ugye?” 

Az árnyékminiszterelnök hisz abban, hogy a magyarok képesek az összefogásra. Egyes történelmi pillanatok összekötöttek minket. Ilyen volt 1848 március 15. is, amikor minden kis cselekedetben ott volt a nagy közös akarat. Mint mondta, ez a közös akarat tartja együtt és teszi egyre nagyobbá politikai közösségét is.

A DK EP-képviselője szerint már 20 éve próbálják elhitetni az emberekkel, hogy a nemzet csak a hatalmasokból áll. Hogy jobb- és baloldali magyar, vidéki és fővárosi egymás ellensége.

 „A szemünk előtt fosztják ki az országot, mégis, újra és újra egymásnak tudnak ugrasztani minket”

– jelentette ki Dobrev Klára.

A DK EP-képviselője szerint estig lehetne sorolni, mi mindent loptak el az elmúlt 13 évben, de a legfontosabb az a gondolat, „amely hiánya megbénít minket.”

„Ellopták tőlünk a nemzeti gondolatot.”

Az első feladat a nemzeti gondolat visszavétele lesz. „Mi mind magyarok vagyunk, és hazafiak” – folytatta. – „Szándékosan azt akarták, hogy csak te legyél és én, ne legyen olyan, hogy mi. Mert ha nincs mi, nincs közös Magyarország. Ha nincs közös Magyarország, nem lehet közös cél, remény. Ha nincs remény, nincs ellenállás. Ezért lopták el tőlünk a nemzeti gondolatot.”

„Amit Orbán Viktor nemzeti politikának nevez, az éppen a nemzet érdeke elleni politika”

– mondta Dobrev Klára. Szerinte az európai Magyarország már két komoly csatát elvesztett, ha pedig a következő, harmadik csatát is elveszítik, akkor generációk számára veszik el ez az eszme.

Orbán felrúgta azt a 33 éve kötött közmegegyezést, hogy nem akarunk pártkádereket, pártpropagandát és pártállamot. Újra olyan időket élünk szerinte, hogy csak az számít, kinek milyen kapcsolatai vannak a pártközponttal.

„Csak az érvényesülhet, aki behódol a kedves vezetőnek”.

Az egyik oldalon urizálnak, a másik oldalon pedig nyomor van.

Dobrev Klára kijelentette:

 „Közösen akartuk, hogy soha többé ne kelljen egyetlen fiatalnak sem disszidálnia, ha boldogulni akar.”

Szerinte ezt az álmot Orbán Viktor elvette a magyaroktól.

Az árnyékminiszterelnök szerint minden korábbinál durvább pártpropaganda ömlik Magyarországra. Eközben „megjelent a nyomor, a keserűség”, gyermekeik ezrei nem kapják meg a szükséges oktatást és „egész testünkben, lelkünkben rettegve megyünk be a magyar kórházakba”.

„Igazságos és szabad Magyarországot kíván a magyar nemzet!”

– jelentette ki.

Az Orbán-rendszer darabonként rombolta le demokráciát és építette fel autokrata bástyáját, fogalmazott. A magyar embereknek már semmilyen beleszólása nincsen abba, ami velük történik. Azért vonultak az Egyetem térre, hogy mindenki hallja:

„döntést és beleszólást akarunk közös dolgainkba, ezt kívánja a magyar nemzet”. 

Szerinte a harmadik nagy összecsapás tétje, hogy tartósan európai ország maradhassunk.

 „Amikor gyermekeink elmennek tanulni, nem Vlagyivosztokba mennek, hanem Nyugatra”,

– mondta a nyilvánvaló tényeket Dobrev. Szerinte göbbelsi propagandagépezet dolgozik azon, hogy átmossa a magyarok agyát és az Európai Unió ellen fordítsa őket.

Szerinte hamarosan azok a plakátok lesznek láthatók az utcákon, amelyek azt hirdetik majd, hogy már nem érdekünk az uniós tagság. 

Példaként a Brexitről beszélt: mint mondta, az is elképzelhetetlen volt még néhány nappal a népszavazás előtt is. Vélekedése szerint a Brexit egyetlen oka az volt, hogy a brit belpolitikában könnyebb volt a nehézségekért az EU-t hibáztatni.

„Innen mondjuk, hogy mindenki megértse: Európai Magyarországot kíván a magyar nemzet!”, mondta Dobrev Klára. Mint fogalmazott, „amíg mi itt vagyunk, amíg itt van a DK, addig ezt nem fogjuk hagyni”„Nem adjuk fől, mert egyszerűen nem adhatjuk fel”

hangsúlyozta.

„Van kormányzóképes alternatíva és van másik Magyarország”, mondta Dobrev Klára, aki szerint a kulcsszavak a remény és az erő lesznek. A reménytől ugyanis a leggonoszabb és leghamisabb hatalom is retteg, a remény megváltoztathatja a sorsokat.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...