Kósa Lajos azt hitte, kocsmában van, olyan tuskóságot mondott

Kósa Lajos átlépett egy határt
Kép forrása: MTI

Kósa Lajos nem az eszéről híres, nem is emiatt szeretjük, ez talán már a fideszeseknek is nyilvánvaló. Néha azonban ő is tud olyan gonosz és érzéketlen lenni (mondjuk ki, tuskó) hogy eláll a szavunk.

Orbánék csengeri örökös politikusa két teljesen vállalhatatlan és buta dolgot talált mondani a Hír TV-ben. Ezek közül kezdjük a kevésbé durvával. Csak hogy az Ellenszél olvasói is ráhangolódjanak Lajosunkra.

„…az orosz energiafüggőséget Magyarország amerikaira cserélje? Ha úgy szokom le a dohányzásról, hogy közben alkoholista leszek, akkor nem sokat segítettem a dolgon.” – jelentette ki Kósa Lajos.

Ugyebár Amerika a katonai szövetségesünk. Mind gazdaságilag, mind morálisan vállalható a két ország közti együttműködés. Oroszországgal nem ez a helyzet. Putyin rendszere egy totalitárius uralom, ami ráadásul drágán, előnytelenül szolgáltat Magyarország felé. A dohányzásos példában, ahogy az amerikai és az orosz „energiafüggőségben” is nagy különbség van. Az alkohol tönkretesz téged, a családodat, a környezetedet, mindezt úgy, hogy kiszámíthatatlan leszel, és veszélyt jelentesz másokra. Ez a leírás inkább Putyin Oroszországára és az Orbánnal való együttműködésére igaz.

A másik pedig nem árt sem neked, sem másnak. Ugyanis nem is cigarettázik. Ez már a dohányzás utáni állapot, vagyis a Nyugattal való, fellélegző kapcsolat.

Kósa Lajos úgy beszélt Ukrajnáról, mintha ott nem is emberek élnének

A másik kijelentése a Fidesz Géniuszának ennél sokkal meredekebb. Azzal kapcsolatban is felszólalt, miért gondolhatják egyesek, hogyan veszítheti el ezt a háborút Oroszország. „Mindenki hazamegy? Vlagyimir Putyin megadja magát? A vége az az, hogyha Oroszország elveszíti a háborút, az orosz nukleáris doktrína szerint az egy atomháborúba torkollik, akkor nem nyer senki. Mindenki veszít”, magyarázta Kósa Lajos.

Ezt követően pedig arról beszélt, hogy amennyiben Ukrajna veszít, akkor is „teljesen nyilvánvaló, hogy Ukrajnából marad valami”, mert  „az egy óriási ország, az oroszoknak meghaladja az integráció a képességét”.

Az ukránok nem párolognak el, nem mennek el az utolsó szálig, és egyébként az ukránok hallatlan nehéz helyzeteket éltek már túl, lásd, holodomor – mondta Kósa, utalva az  1932-33-as nagy éhínségre, amelyben becslések szerint 3-7,5 millió ukrán halt meg. „Akkor egyébként sokkal többen haltak meg (…) az ukránok közül mint itt a háborúban az emberveszteség, és túlélték. Tehát magyarul Ukrajna is lesz, valamint ukránok lesznek”, mondta a politikus.

Kósa vajon Magyarországról is így beszélne, ha minket rohannának le? Belőlünk is maradna valami, mi is túléltünk már ezt-azt. Kósának mindegy, ők nem is emberek, csak valamiféle számok, szavak. Utóbbit nekünk erre nagyon nehéz találni.

Kövess minket a Facebookon is, és keresd fel a politikamentes EllenLábas társoldalunkat is!

loading...