Árnyékkormány: Energia Fogyasztóvédelmi Szolgálatra lenne szükség

Dobrev Klára Árnyékkormánya kétoldalú tárgyalásokon vesz részt Londonban.
Fotó: Dobrev Klára Facebook-oldala.

Az Árnyékkormány szerint Energia Fogyasztóvédelmi Szolgálatra lenne szükség, hogy ne legyen rémálom a rezsivel kapcsolatos ügyintézés

Az Árnyékkormány túl van az idei második, összességében hetedik Árnyékkormányülésén, az ezen született döntéseket pedig Molnár Csaba árnyék-kancelláriaminiszter és Kálmán Olga, az Árnyékkormány szóvivője ismertette az Árnyékkormányinfón.

Az ülésen kiemelt ügyként foglalkozott azzal az Árnyékkormány, hogy

a kormány hétszeres rezsiemelése óta gyakorlatilag lehetetlen a rezsivel kapcsolatos ügyek belátható időn belül történő elintézése.

Az energiaszolgáltatók ügyfélszolgálatai alacsony kapacitással, kevés helyszínen és csak munkaidőben működnek. A legtöbb esetben az online és a telefonos ügyfélszolgálat sem jelent kiutat az akár több hónapos ügyintézésből.

Az Árnyékkormány egy úgynevezett Energia Fogyasztóvédelmi Szolgálat felállítását tartja szükségesnek,

amely mintegy rezsiügyi ombudsmanként, széles jogkörrel tudná garantálni a rezsivel kapcsolatos ügyek gyors elintézését.

Átlátható számlák, nyilvános árképzés, egy napon belüli ügyintézés akár munkaidőn kívül is. Emellett méltányos eljárás a díjhátralékos fogyasztókkal – ezt eredményezné az Energia Fogyasztóvédelmi Szolgálat felállítása.

Az Árnyékkormány a fentieken túl további két ügyben fogadott el előterjesztéseket. Az egyikben az Árnyékkormány rögzíti, hogy a kormány továbbra sem hajtja végre az Európai Bizottság jogállamisággal kapcsolatos feltételeit, így Orbán Viktor az egyedüli felelőse annak, hogy továbbra sem jönnek az uniós pénzek.

A másikban az Árnyékkormány kimondja, hogy ha Magyarország nem távozik a lehető leghamarabb az orosz kémbankként ismert Nemzetközi Beruházási Bankból, akkor a politikai és nemzetbiztonsági kockázatok mellett a magyar adófizetők fogják megfizetni a bankban felhalmozódott, mára kritikus mértékű veszteséget is.

Ezt magyarázza meg a Fidesz: Brüsszelben 31%-kal csökkent a gázszámla


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...