Dobrev Klára szilánkosra törte a népszerűségi grafikont

Republikon: a DK-nak kétszer annyi szavazója van, mint a Momentumnak.

Dobrev Klára népszerűsége eddig is magasan állt a többi ellenzéki politikushoz képest, de a legújabb IDEA-kutatás szerint most jelentős mértékben vezeti a sort. A DK EP-képviselőjét tartják a magyarok a legalkalmasabbnak az ország kormányzására.

Az IDEA Intézet 2023. februári kutatásában megvizsgálta, hogy a vezető ellenzéki politikusok közül kit tartanak az ellenzéki szavazók a legalkalmasabbnak a jelenlegi gazdasági válság kezelésére. A 2022. november 8-án publikált eredményekhez képest némi elmozdulás tapasztalható.

Az eléjük tárt alternatívák közül minden második ellenzéki szavazó Dobrev Klárát tartotta legalkalmasabbnak a jelenlegi gazdasági válság kezelésére. A második és harmadik leggyakrabban megjelölt Jakab Pétert és Márki-Zay Pétert már csak az ellenzéki szavazók kevesebb mint 10 százaléka jelölte meg. Ugyancsak nagyjából egytizedük a felsoroltak közül senkit sem tartott alkalmasnak erre a feladatra.

Nem meglepő ez az eredmény. A DK az egyetlen olyan magyarországi párt, amely érdemi segítséget tudott adni az embereknek ellenzékből is. A rezsivédelmi alapnak hála, sok család számláit fizette ki Dobrev Klára és csapata. A pénzt egy előzetes gyűjtésből hozták össze.

A szolidaritás nem csak mellébeszélés, hanem tettekben, és konkrét, határozott javaslatokban is megnyilvánul. Kezdve ott, hogy Dobrev Klára rögtön lehívná az EU-s forrásokat Magyarországnak. Az önkormányzatoknak visszaadná az autonómiát. Ésszerű költségvetést állítana össze. Az Árnyékkormány szakmai csapata pedig különböző területeken adja mindehhez a hátteret.

A Demokratikus Koalíció erős, szervezett, politikusai feddhetetlenek, tapasztaltak és kitartóak. Nincsenek belső ellentétek, demokratikus viták vannak. Egymás tisztelete és megbecsülése jellemzi a közösséget. Ezért fog nyerni a következő választásokon.

loading...