Ezt magyarázza meg a Fidesz: Brüsszelben 31%-kal csökkent a gázszámla

Az eurózóna megsemmisítő szégyenbe hozta a válságot okozó Orbánt
Kép forrása: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Ezt magyarázza meg a Fidesz: Brüsszelben 31%-kal csökkent a gázszámla, itthon nem.

Brüsszel:

31%-kal csökkent a gázszámla.

6,6%-ra lassult a belga infláció februárban, ez úgy jött össze, hogy az élelmiszerek (+16%) és a szolgáltatások (+7%) ára töretlenül tovább emelkedett, visszont az energiáé összeomlott:

földgázért 31%-kal (!), áramért 16%-kal kellett kevesebbet fizetni, mint egy éve

– adta hírül a Vakmajom a Facebookon.

Magyarázzák meg: Brüsszelben csökkent a gázszámla, itthon nem

Nem lehet azt mondani, hogy a belga/európai inflációnak vége van, különösen nem a szolgáltatásokban, csak azt, hogy a kezelhető(bb) tartományba csúszott, éves 6,6%-os infláció azért annak számít. Persze az ECB ettől még szigoríthat tovább, emelhet a kamaton, a vágyott 2% eurózóna-szinten még nagyon messze van.

És még egyszer: Belgiumban 31%-kal kevesebbe kerül a földgáz, mint 2022 februárjában, a putyini támadó háború kitörésekor. Ez tény.  Európa t̶ü̶d̶ő̶n̶ ̶l̶ő̶t̶t̶e̶ ̶m̶a̶g̶á̶t̶  alkalmazkodott és nyert – egy újabb megjósolt világvége, ami elmaradt.

Az egész ország magyarázatot vár Orbán Viktortól és a Fidesz-kormánytól! Ha Belgiumban így beszakadt az energia ára, akkor a magyarok miért fizetnek brutális összeget érte? Orbán és a fideszesek szerint Brüsszel tüdőn lőtte magát és egész Európát, ezért van válság. A valóság ezzel szemben az, hogy Orbán elhibázott gazdaságpolitikája lőtte tüdőn a magyar gazdaságot. Orbán Viktor jobban tenné, ha lemondana és olyannak adná át a kormányrudat, aki ért is az ország vezetéséhez. Elég az orbáni válságból!


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...